Skip to main content

sambungan filem Hantu Kak Limah Balik Rumah: Husin, Mon dan Jin Pakai Toncit.

Zombi Kampung Pisang sumber: Carian Google
Fuhhh panjangnya tajuk post kali ni..amboi-amboi hehe..okey2, siapa peminat Sy8 (Usop Wilcha) kat sini?sila angkat tangan macam saya!!!! HEHE..semenjak filem Hantu Kak Limah Balik Rumah (HKLBR) ditayangkan hujung tahun lepas, macam-macam tagline dah jadi fenomena kat Malaysia ni. Contohnya: 'Sabo je la', 'Itulah pentingnya english education', 'Soley-soley' dan lain2 hehe. Waktu filem Zombi Kampung Pisang (ZKP) ditayangkan pada tahun 2007 dulu, tak lah segempak filem HKLBR hehe Kedua-dua filem arahan Mamat Khalid ni memang dapat sambutan yg amat baik dari penonton kat Malaysia ni. Saya tak nak komen bab-bab teknik atau sewaktu dengannya berkaitan perfileman, yg penting saya suka storyline ZKP dan HKLBR, gelak tak habis-habis..tengok banyak kali pun tak jemu hehe
HKLBR sumber: Carian Google
Watak hantu kak limah yg dipegang oleh pelakon, Delimawati tu memang berkesan, tambahan lagi masa dia nyanyi lagu enjit-enjit semut tu..perghhhh haha..okey, video kat bawah ni antara babak yg paling ramai suka hehe video Soley-soley, kalah video miming Cikgu Shida hihi!!!


sumber: Youtube

hahh, dengar2 pengarah tersohor tanah air, Mamat Khalid nak buat satu filem sambungan HKLBR..filem Husin, Mon dan Jin Pakai Toncit!!! tengok teaser  filem Husin, Mon dan Jin Pakai Toncit pun dah macam best jekk..mesti tengok nanti hehe :)



Sumber: Youtube

*KATA HATI: hari tu beli dvd Merong Mahawangsa, dvd Dalam Botol, dvd Never Say Never-Justin Bieber dan semestinya dvd HKLBR hehe walaupun dah tengok, nak tengok lagi..tak puas !! :P

Comments

HonEyBuNNy said…
best kan..

xjemu2 tengok tau...

lawak nak tergelak...
[sutera kasih] said…
@honeybunny: yup..suka sgt tgk !!!hehe
[sutera kasih] said…
@meniti senja: yup..wajib tonton !!
mykhalis said…
wahahaha.. rambut afdhlin tak blh blah..
[sutera kasih] said…
@mykhalis: hehe kelakar kan afdhlin..dia tu mmg lawak
kiki said…
hihihi saya tak tngok lagiiiiii... tapi yang cerita kak limah tu mmg lawak gilosss kan..
[sutera kasih] said…
@kiki: ceta hntu kak limah mmg the best !!hope smbungan filem ya cepat2 dtygkan..xsbr hehe
hans said…
xsabar nak tgok cuma sakit hati jer tengok trailer dia
hahahahaha
[sutera kasih] said…
@hans: yup..xsbr jgk hehe teaser pun mcm best jekk
Wana Jay said…
mesti tengok ni
hehe!
Zura said…
ingatkan ngangkung plg meletuo...atau jd ikutan..rupenye HKLBR...mmg fenomenakan...
[sutera kasih] said…
@zura:ngangkung xda tagline..skjp jekk aura, tak mcm HKLBR..mula2 tu slow jekk..then lama2 meletop hehe
[sutera kasih] said…
@wana jay: yup..mesti tgk hehe
sarah mohamad said…
best hantu kak limah. tengok sekali pun tak puas lagi. hihi
[sutera kasih] said…
@sarah mohamad: yup..best kan..suka tgk johan & usop wilcha hehe
miss shark said…
ohh.. kuat betul pengaruh filem ni dalam negara kita. tahniah pada mamat khalid :)
[sutera kasih] said…
@miss shark: yup..storyline menarik & pelakon pun punya keunikan tersendiri
tricksrex said…
hehehe
so lepas ni apa pulak la tagline dari filem yang baru ni
Redbloodsnow said…
kamek juak lom pnah dia HKLBR tok aie..huhu. pssttt, tagline yg palingggggggg famos adalah "kita bako je" hahahaha :D
Ardini Humaira said…
wahhhh hantu kak limah pun dni lom tengok.. dah ada cite baru ye.. huu tu la kat kelantan tak de pawagam dni tatau nak tengok kat mana. sobss...



p/s: vco tu harga sabah sarawak dni jual sama juga cuma postage semenanjung RM6, postage sabah sarawak RM8 :)
[sutera kasih] said…
@tricksrex: yup kita tggu tagline baru hehe
[sutera kasih] said…
@sis zie: laaa..ktk lom ngga ka?mok pinjm dvd sik?hehe kita bako jeee
[sutera kasih] said…
@dini: dini, beli dvd je..hehe kalo pg panggung wyg pun, lbih krg jak..

owh..kira murah jgk tu dini..hehe
[sutera kasih] said…
hahaha... bru pas nanga ngn dak aniq.... aniq smpe berekot2 lam umah tetak...
tagline baru... merong... muka hodoh mulut berbau... hahahha... mcm2..

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …