Skip to main content

Info yg mungkin belum anda tahu mengenai perkahwinan Prince William & Princess Kate

More links about Royal Wedding (Prince William and Princess Kate):
The Royal Wedding Cake
The Wedding Cake, made by Fiona Cairns, was designed using the Joseph Lambert technique
The McVities Chocolate Cake
The couple asked McVitie's Cake Company to create a chocolate biscuit cake for the reception at Buckingham Palace.The chocolate biscuit cake is made from a Royal Family recipe and was specially requested by Prince William.

The Wedding Carringes
The 1902 State Landau was specifically built for King Edward VII in 1902 and was intended to be used at his Coronation. It will carry the Bride and Bridegroom on their way back from the service at Westminster Abbey to Buckingham Palace.

Google Doodle
Dedicated to The Royal Wedding

Crowds gather outside Buckingham Palace

Crowds gather outside Buckingham Palace to wait for The Duke and Duchess of Cambridge to appear on the balcony, 29 April 2011.

JUST WED: Royal couple in surprise wedding drive
Prince William and Kate drive from Buckingham Palace to Clarence House in his father's Aston Martin. EBY 776J.

 

JU5T WED numberplate
 
Copyright All rights reserved by The British Monarchy

*KATA HATI: erkk..mcm byk pulak entri pasal #RoyalWedding kan?takpalah, bukan selalu :D

Comments

deAnza-wAnda said…
dear.. nice info.. cute la cb u.. camner eh nak cantikkan blog neh??
[sutera kasih] said…
@wanda: yup..i google smlm hehe
cb tu apa?wanda nk cantekkan part mana?wanda view kt tutorial blog :)
[sutera kasih] said…
@eyana: hehe sweet kan !!
mykhalis said…
kenapa ada lesen L?
[sutera kasih] said…
@mykhalis: tu la..mak sy pun tanya sm mcm awk tya haha
HonEyBuNNy said…
cntik la wedding diorg..macam di alam fantasi ja...

nak kawin dgn anak raja jugak..uhuhu...;-)
J.Syazwana said…
kek tuh memang terbaik !
:)
little cart00n said…
seronok betul tgk dorg kawen smlam! :)
[sutera kasih] said…
@honeybunny: best kan ila !!hehe mcm ceta cinderella hihi
[sutera kasih] said…
@J.Syazwana: yup..kek coklat tu resipi turun temurun keluarga hehe
[sutera kasih] said…
@little cartoon: yup...smpai termimpi2 ke?hehe
hans said…
walawehhhhhhh
mewahhhh
Zura said…
selautan manusia datang meraikan...
[sutera kasih] said…
@zura: yupp..sgt menyayangi putra putri mereka..
Heidi Shafiq said…
raja n permaisuri mereka jd bintang pujaan hati mereka sepanjang zaman.. tp kenape x berlaku kat raja n permaisuri kite ye?
[sutera kasih] said…
@heidi shafiq: xberlaku ek?berlaku jgk sbnrnya tp kita kurg didedahkan dgn putera puteri kita..ntah2 ada yg mgkin xkenal ngn agong sndri huhu
Redbloodsnow said…
kacak li jak cake nya. jeles mek diat kate aie. menjadi kenyataan fantasy time nya miak kecik nk nikah dgn putera raja..hehehe.

tp ya lah tek...duniawi :P
[sutera kasih] said…
@sis zie: smua org jeles ngannya hehe fantasi menjadi realiti hehe
nik rosmawati said…
ramainya org.siap berdiri dlm kolam ker?
[sutera kasih] said…
@nik rosmawati: yup, yg paparazzi tu pun skali berenag dlm kolam huhu masa ni dorg nk tgk pengantin kiss
CikGu Ma said…
tq singgah blog cikgu...

***cikgu nak kawen buat majlis kecik jer..heheh...

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …