Skip to main content

♡5 hal penting........it's true!!♡

Walaupun saya bukan Hamis Jalikha, Princess Redbloodsnow, Yuyu Zulaikha, Fatin Liyana, Cik Epal, Irine Nadia Marcello atau RedMummy dan juga bukan tunang Ashraf Muslim ataupun tidak secomel adek Mia..baca sajalah ekk hikhikhik :)

5 names that friends call.
  • yann
  • syaza (lovely name:sya+za...nama mak bapak)
  • siti (owh mak siti..saya syg anak makcik!!)
  • yanti
  • tie

5 most important dates in your life.
  • harijadi saya (percaya tak saya nk hampir 25tahun?haha)
  • harijadi mak bapak dan adik-adik saya
  • harijadi encik boo
  • segala anniversary
  • 1 Januari (sebab tukar tahun so umur makin pendek auchhh)

5 things you have done yesterday
  • blogging (gatal hati kalau tak sentuh blog)
  • tolong mak (berbakti kepada ibubapa..auchhh)
  • isi air dalam botol (perkara wajib hari-hari kena buat)
  • lipat baju
  • tengok TV (safa dan marwah. marshanda. marimar. echantedia. nikita. kejora dan bintang. cinta antara kita. sahara. CSi Miami)

5 ways to be happy
  • blogging is the way to be happy !!
  • senyum-senyum sendiri
  • tengok Maharaja Lawak
  • tengok apa-apa saja berkaitan  Zizan Razak
  • geletek pinggang sendiri !!

5 gifts you would like to receive
  • Smartphone (gilerr siapalah nk bagi, beli sendirila weii)
  • Ipad (tunggulah kucing berjanggut)
  • Lagu istimewa (ko ingat ko Gadis Semasa?sila berhenti berangan-angan)
  • Tiket go to Umrah with my mum
  • Pink Suzuki Swift (hampehh kang org ingat ko Pisau Cukur..haha)

5 favourite hobbies
  • blogging (again?owhh please lah)
  • edit gambar (tak pernah jemu kecuali dtg Malas)
  • tengok TV (salah satu tips utk jadi pelajar cemerlang)
  • baca buku sebelum tidur (tabiat dan tips untuk mendapat sweetdreams)
  • baca.............rahsia (bimbang timbul riak)

5 places you want to go for vacation.
  • Disneyland (sbb dari kecik sampai skrg suka kartun disney especially princess2 ni-sungguh childish but its fun okey?drpd tgk kartun ganas2)
  • Paris (entahlah kenapa, sebab ada Paris Hilton ke?yewww)
  • Sipadan Island
  • Korea (since tgk Awan Dania 2011, cambest jakkk)
  • Hujung dunia (boleh?)

5 favourite drinks.
  • Ais jagung susu (wajib order mun balit kuching)
  • Laici susu
  • Teh tarik
  • Ho ho ho horlicks
  • Ayek suam (x suka minuman berkarbonat)

5 things you always found in your room.
  • teddy
  • lappy
  • mobile
  • books
  • makanan (wajib)

5 favourite clothes colours.
  • black (hitam itu menawan)
  • dark and soft purple (sangat sweet)
  • brown (digalakkan supaya tidak menarik pandangan mata keranjang)
  • pink (ala-ala princess..yawwww)
  • green (sedap mata memandang bagi yg rabun)

5 favourite bands.
  • Sixth Sense
  • Ungu
  • Hujan (i'm your raingerssss!!!)
  • .
  • .

5 favourite people.
  • Farid Kamil (sebab dia tak hensem, jgn nak nafikan, jeles la tu)
  • Ashraf Muslim (respect dia punya personaliti, selamat bertunang!!)
  • Fazley Yaakob (sangat bermotivasi orangya..)
  • Nikita Willy (dia comel dan comel dan comel)
  • Siti Nurhaliza (sebab nama depan kitorang sama, mama iti : cettt )

5 hangouts.
  • Giant (itu jak paling dekat di pekan)
  • G-Mart (sebab dapat berjimat cermat)
  • KFC (entahlah apa yg sedap, dh mak belanja, layan jerr laa)
  • Tamu Papar (sangat enjoy membeli makanan)
  • Kantin sekolah (tolong mak everyday kecuali cuti)

5 person you love so much
  • Family
  • Fraus
  • Friends
  • Myself
  • Enemy

5 reasons you answer this survey
  • sangat BOSAN
  • takda kerja (jobless)
  • just for fun (jgnlah serius sgt okey)
  • penatkan readers membaca panjang2
  • senaman jari

Lastly please tag 5 loser.(tak patut betul letak loser, kita tukar jadik lover, okey?)

*TERIMA KASIH kerana sudi membaca hingga TAMAT :)
yang tak tamat tu, tak payahlah blogging HAHA.

Comments

fadh leyanie said…
ho ho ho horlicks...! suke tu jugak,walaupun ade org kate air horlicks xsedap.hakikat sebenar sedap!
HonEyBuNNy said…
5 benda yg dalam bilik tu memang wajib ada kan..hehe...
Redbloodsnow said…
first of all, mek nk say --> EEEE TERHARU KMK AIE, YAN! nama mek sebaris dgn baris blogger² ngetop. ishh...malu jd kmk koh.

coz cdak ya semua nama² BESAR! huhu. btw, rajin na juak molah tok. mun mek..mim alif lam sin aie..hahaha :D
[sutera kasih] said…
@fadh leyanie: sape kata tak sedap???mmg ada mslh deria kt lidah hihihi
[sutera kasih] said…
@honeybunny: hihihi wajib tu ada..especially kaum hawa :P
[sutera kasih] said…
@sis zie: hihi blogger femes first kmk kenal, ktk lahhh !!! hehe aok, bnda tok ng pnjg, nyuruh org malas nk molah, tp yala tek, kmk boring ! :P

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …