Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

Info yg mungkin belum anda tahu mengenai perkahwinan Prince William & Princess Kate

(Pictures)Royal wedding: Prince William and Kate Middleton marry at Westminster Abbey

Kronologi bergambar hari bersejarah #RoyalWedding  Prince William and Kate Middleton :)
you also can watching Royal Wedding Video
at HERE:)
sumber gambar:Royal Wedding, Fashion Telegraph, Reutars News, Royal Wedding News
before: countdown royal wedding of prince williams and kate middileton

(Pictures)Countdown to the Royal Wedding: Prince William & Kate Middleton

Seluruh dunia sekarang tengah heboh tentang perkahwinan diraja British tahun 2011 iaitu pada hari ni 29 April, setelah sekian lama berlalunya Royal Wedding Prince Charles dan Princess Diana,  hari ni sekejap lagi bakal mencatat sejarah dunia,  anak kepada Prince Charles dan Princess Diana Prince William akan melangsungkan perkahwinan,with his very beautiful fiancee, Kate Middleton :) Okey, saya pun sekarang tengah tengok channel TLC 707, countdown their wedding !! jangan lupa tengok NTV7 sekarang siaran langsung perkahwinan Prince William & Kate Middleton!!! bila tengok persiapan dorang, fuhhh terbayang fairy tales hehe bertuah sungguhKate Middleton. So, HAPPY WEDDING to both of you.
Royal Wedding dress rehearsel
Royal Wedding dress rehearsel
Royal Wedding of Prince William and Kate Middleton
Household Cavalry prepare for Royal Wedding  of Prince William and Kate Middleton
Royal Wedding: official memorabilia, coins and  stamps from around the world
sumber: Royal Wedding& Royal Wedding…

.koleksi blackberry smartphone PINK colour.

Okey, since tengok Yuna main #tweettweetyuna guna blackberry torch 9800 warna pink ni dalam Astro HitzYuna Inspired powered by DiGi, perghhh macam berminat !!! hehe nak beli tapi tak mampulah :)
SUMBER:Blackberry Smartphonedan gambarGOOGLE

sambungan filem Hantu Kak Limah Balik Rumah: Husin, Mon dan Jin Pakai Toncit.

Fuhhh panjangnya tajuk post kali ni..amboi-amboi hehe..okey2, siapa peminat Sy8 (Usop Wilcha) kat sini?sila angkat tangan macam saya!!!! HEHE..semenjak filem Hantu Kak Limah Balik Rumah (HKLBR) ditayangkan hujung tahun lepas, macam-macam tagline dah jadi fenomena kat Malaysia ni. Contohnya: 'Sabo je la', 'Itulah pentingnya english education', 'Soley-soley' dan lain2 hehe. Waktu filem Zombi Kampung Pisang (ZKP) ditayangkan pada tahun 2007 dulu, tak lah segempak filem HKLBR hehe Kedua-dua filem arahan Mamat Khalid ni memang dapat sambutan yg amat baik dari penonton kat Malaysia ni. Saya tak nak komen bab-bab teknik atau sewaktu dengannya berkaitan perfileman, yg penting saya suka storyline ZKP dan HKLBR, gelak tak habis-habis..tengok banyak kali pun tak jemu hehe Watak hantu kak limah yg dipegang oleh pelakon, Delimawati tu memang berkesan, tambahan lagi masa dia nyanyi laguenjit-enjit semut tu..perghhhh haha..okey, video kat bawah ni antara babak yg paling ramai …

Tutorial: Cara mem'publish' kod HTML/Javascript dalam entri blog

Cara  mem'publish' kod HTML & JavaScript di entri/post blog?
Faham tak maksud soalan di atas?Maksudnya macam ni, contohlah, ada antara kita yg nak kongsi tutorial yg melibatkan kod HTML dan Javascript di dalam entri. Tapi mesti ada yg hairan kenapa bila dah paste kod HTML atau Javascript masa kat entri tapi tak ter'publish' pun..jadi kosong. Untuk lebih jelas, cuba kamu viewLINK ni utk try copy kod Javascript yg ada dalam kotak pink tu, kemudian try paste kat entri, lepas tu try preview..kosong kan?
Saya pun dah pernah lalui situasi tu, teruja dah nak kongsi tutorial kat kawan-kawan, tiba-tiba entri yg ada kod HTML/Javascript tu jadi kosong pulak. Bagi saya yg kurang ilmu dlm bidang IT ni, berusaha lah jugak menggoogle untuk menyelesaikan masalah tu huhu..so saya dah jumpa penyelesaiannya, so kena kongsi ilmu..kalau nk curi pun tak apa asalkan boleh spread the ilmu :)
Cara manual untuk menukar atau mengekod kod asal HTML/Javascript atau disebut 'encode' dan &#…

.Saya bukan tiru, Saya salin.

Hari ni saya nak tolong rakan blogger Syuk, buat research final project..so, tag dari Cik Yann ni, saya dh jawab dan diharap dapat membantu hehe Apa itu Meniru???
Ianya sinonim dengan istilah 'Plagiat'. Meniru merupakan satu perbuatan mengambil hasil karya dan idea orang lain, kemudian menjadikannya hasil karya dan ideanya sendiri tanpa menyatakan sumber

Jenis Meniru?? Penulisan Akademik/Ilmiah: menyalin sepenuhnya penulisan ilmiah hasil karya orang lain contohnya diperolehi daripada rencana, artikel, tesis, kajian lepas dan ulasan. Sama ada si peniru tersebut menyalin 'bulat-bulat' setiap ayat kemudian tidak menyatakan sumber di hujung penulisan atau nota kaki/end note, ataupun, menukar ayat asal seperti dari ayat aktif ditukar ke pasif dan sebaliknya (mesti letak sumber rujukan/end note jugak sebab ianya tetap idea asal orang lain).Penulisan blogging: menyalin sepenuhnya artikel/entri blogger lain tanpa meletakkan sumber/URL link asal empunya artikel/entri. seolah-olah i…

♡5 hal penting........it's true!!♡

Walaupun saya bukan Hamis Jalikha, Princess Redbloodsnow, Yuyu Zulaikha, Fatin Liyana, Cik Epal, Irine Nadia Marcello atau RedMummy dan juga bukan tunang Ashraf Muslim ataupun tidak secomel adekMia..baca sajalah ekk hikhikhik :)
5 names that friends call. yann syaza (lovely name:sya+za...nama mak bapak)siti (owh mak siti..saya syg anak makcik!!)yanti tie
5 most important dates in your life. harijadi saya (percaya tak saya nk hampir 25tahun?haha) harijadi mak bapak dan adik-adik sayaharijadi encik boosegala anniversary1 Januari (sebab tukar tahun so umur makin pendek auchhh)
5 things you have done yesterday blogging (gatal hati kalau tak sentuh blog) tolong mak (berbakti kepada ibubapa..auchhh)isi air dalam botol (perkara wajib hari-hari kena buat)lipat bajutengok TV (safa dan marwah. marshanda. marimar. echantedia. nikita. kejora dan bintang. cinta antara kita. sahara. CSi Miami)
5 ways to be happy blogging is the way to be happy !! senyum-senyum sendiritengok Maharaja Lawaktengok apa-apa sa…

.jenis-jenis gadis zaman moden (just for fun), check it out!!.

HARD DISK GIRLS: she remembers everything,FOREVER (dia ingat semua perkaraselama-lamanya - kalau takrosak la)
RAM GIRLS: she forget about you, the moment you turn her off (dia akan lupakan anda, bila anda menolaknya)
WINDOW GIRLS: everyone know that she can’t do a thing right, but no one can live without her. (semua orang tahu bahawa dia tidak mampu buat apa pun dengan betul, tapi tidak ada seorang pun yang boleh hidup tanpanya)
SCREENSAVER GIRLS: she is good for nothing but at least she is fun (dia tidak berguna pun tapi menyeronokkan)
INTERNET GIRLS: Difficult to access (susah untuk diakses)
SERVER GIRLS: Always busy when you need her (sentiasa sibuk bila anda perlukannya)
MULTIMEDIA GIRLS: She make horrible thing look beautiful (benda yang hodoh dia boleh tukarkan jadi cantik)
CD-ROM GIRLS: She is always faster and faster. (dia semakin laju dan laju)
EMAIL GIRLS: Every ten things she says,eight are nonsense (setiap sepuluh perkara yg dia cakap, lapan adalah mengarut)
VIRUS GIRLS: Also known as “wife” when yo…

.Regata Lepa-Lepa 2011 di Semporna.

Apa tu Regatta Lepa-Lepa? Ianya merupakan salah satu acara sukan air tahunan yang diadakan di perairan Semporna. Pada asalnya, acara regatta lepa-lepa ni merupakan pertandingan antara penduduk yang berketurunan bajau kubang brasal dr pulau bum-bum, utk makluman suku kaum bajau di semporna ialah bajau laut, bajau kubang, bajau banaran, bajau simunul yang bertujuan untuk memilih perahu tradisional yang paling cantik. Dalam acara tu, perahu-perahu yg ikut bertanding dihias cantik dan diserikan dengan seorang Ratu Lepa :)
okey, dapat gambaran dah acara regata lepa-lepa?hehe okey, sekarang ni baru sahaja selesai acara penutupan regatta lepa-lepa 2011 di Semporna. eh, saya tak berada di sana pun tapi bapak saya yg bagitau kat facebook hikhikhik. okey, kat bawah ni antara gambar yg bapak tag kat facebook tapi sorilah kualiti gmbr tak berapa nk cantik coz mobile upload jekk..jom layannn !!!
Ewah-ewah..semangat sungguh Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal meng…

tutorial: cara nak buat tab menu drop down (bila diesntuh cursor, tab menu terus jatuh ke bwh)

Tutorial: suka tak ada tab menu yang unik camni?hehe..kalau kurang jelas, sila gerakkan cursor ke sebelah gadget Butterfly kat sebelah kiri ni, kemudian biarkan cursor tu menyentuh menu-menu, jatuh ke bawah tak?jatuh kan?nak buat camtu tak?mehh saya kongsi tutorial cara nak buat tab menu drop down camtu..ada tutorial yg saya jumpa, tak boleh nak letak menu banyak-banyak, kalau letak nanti tak menjadik..tapi saya dah jumpa tutorial yg boleh letak jumlah menu yg kita nak. banyak2 pun takpa hehe credit to blog Suzuran89 !!
1. Login blogspot> Dashboard> Design> Page Element> Add Gadget> HTML/script
2. Tekan Ctrl+C (tekan serentak Ctrl dan huruf 'C' pada keyboard) untuk copy kod di bawah:
    <style type="text/css">
    h5 {
    font-family: trebuchet-ms, arial, tahoma;
    font-size: 13px;
    padding: 0 0 1em;
    font-weight:bold;
    color: #ffffff;
    }
    .msg_list {
    list-style: none;
    margin: 0;
    padding: 0;
    width: 100%;
    }
    …