Skip to main content

(video) mesej video klip maher zain: the choosen one sangat bermakna

mula-mula dengar lagu the choosen one by Maher Zain, memang suka bangat hehe..siap ada full CD lagi, dengar berulang kali dalam kereta, tak boring pun..and..for the first time i saw this video, its remind me..apa yang saya pernah belajar dulu..video ni menterjemahkan segalanya berkaitan baginda dan juga ajarannya kepada umatnya..mari berselawat ke atas junjungan Nabi Muhammad S.A.W :)


In a time of darkness and greed
It is your light that we need
You came to teach us how to live
Muhmmad, ya Rasoola Allah

You were so caring and kind
Your soul was full of light
You are the best of mankind
Muhammad, khairu khalqi Allah

Chorus:
Sallou 'ala Rasooli Allah
Habibil Mustafa
Peace be upon the Messenger
The Chosen One

From luxury you turned away
And all night you would pray
Truthful in every word you say
Muhammad, ya Rasoola Allah

Your face was brighter than the sun
Your beauty equalled by none
You are Allah's Chosen One
Muhammad, khayru khalqi Allah

Chorus

I'll try to follow your way
And do my best to live my life
As you taught me
I pray to be close to you
On that day, and see you smile
When you see me

Lyrics: Bara Kherigi
Melody & Arrangement: Maher Zain

*KATA HATI: kagum dgn video klip lagu ni..sangat bermakna..dari awal hingga akhir mengingatkan kita kepada Rasulullah..bagi yang faham, tahniah sebab masih ingat tentangnya..kepada yg belum berapa nak faham, cuba fahami apa mesej video ini, pasti terkedu :') -syukran jazilan maher zain for this, may Allah bless u always-

Comments

Yann Mazian said…
kmk suka lagu2 maher zain. semua best2. :D
[sutera kasih] said…
@yann: kmk pun suka :)
yayalya said…
lagu maher best best kn? teringin nak tgk konsert dia huhu
belum penah mek dgr lagu tok...mok download lok eh..hehhehe
loveeeee all maher zain song! :)
[sutera kasih] said…
@yaya: yup..smua best2..hmm kalo aku konfemla tak dpt nak pegi..jauh sgt..
[sutera kasih] said…
@putree sejinjang: hehe download la kak..kmk jamin best !
[sutera kasih] said…
@gadis merah jambu: me tooo :) <3
Redbloodsnow said…
suka maher zian! :)
[sutera kasih] said…
@sis zie: me tooooo :)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …