Skip to main content

.video gempa bumi & tsunami di jepun 11 Mac 2011.





more:


*KATA HATI: di saat ini...hati berdebar-debar, kaki rasa menggeletar..ya Allah, jauhkanlah rasa takutku ini melebihi rasa takutku kepada Mu ya Allah..lindungilah kami dari segala musibah, tapi jika musibah itu lebih mendatangkan hikmah kepada kami, kami redha ya Allah..kerana hanya Engkau Maha Mengetahui atas segalanya...(huhu..actually saya sangat takut bila dapat tau berita ni, rancangan kami sekeluarga nak pergi ke Pulau Manukan esok terpaksa dibatalkan..keluarga dari jauh pun mula risau..ya Allah, tabahkanlah hati kami..rasa nak nanges sebab rasa tak cukup amalan lagi untuk dibawa bekalan akhirat :'(  jaga diri kamu ya semua...doakan keselamatan semua ~

"bencana alam silih berganti..habis di situ, bersambung di sana, habis di sana bersambung ke sana..ianya seperti kiamat kecil sebagai amaran awal dan iktibar untuk kita semua"


Comments

tu lah.. huhuhu sabar ja lahh.. ermm...
HonEyBuNNy said…
Ya Allah...takot juga...terfikir jugak ila smlm...dah nak akhirzaman kita neh..mcm2 bencana..takotnya...
mcm2 skrg neee...huhu,smga d jauhkn kita dr semua nee.. *_*
eerrrrr~memg seram laa tgok video die tu...tpi , alhamdulillah laa kat snie x ade suume tuh kan ? :D
8.9 skala ritcher satu nilai yg besar

jika melanda di nusantara, mungkin more thn half million dah melayang

tapi Japan maju. Mereka boleh survive kerana mereka sudah biasa. No wonder la, mangsa Tsunami di Japan dapat dikurangkan

Adakah Malaysia juga perlu Tsunami untuk maju spt Japan?
[sutera kasih] said…
@nurul: sabo je la (smbil goyang tangan hahaha)
[sutera kasih] said…
@honneybunny: yup...akhir zaman dah kan..huhu
[sutera kasih] said…
@andi: ko d labuan kan time tu, msti ko takut jua kan dgr huhu
[sutera kasih] said…
@atien: yup...mudahan2 tak la seteruk tu..
[sutera kasih] said…
@ariffin: aaahh kan..baru prasan, mangsa tak la byk sgt mcm yg berlaku kt acheh dulu..urm, takkan kena tggu slalu ditimpa bencana, baru m'sia nk maju?huhuhuhu
Redbloodsnow said…
TEDAH TANGGA CDAK JEPUN OW :( TP ADA JUAK SEGELINTIR ORG MOLAH LAWAK BODO DGN TSUNAMI KAT CYA. TUYUK CDAK YA
Amni said…
Ya tanda Allah sayang sidak bah... mun dak sik Allah berik bencana ya... sikit jak bencana ya mun nak dikira di di padang mahsyar kelak.. huhu

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …