Skip to main content

.kisah sebenar nobita dan sizuka.







pada suatu hari, nobita main facebook. tiba-tiba ada friend request dari sizuka. dengan pantasnya nobita accept sambil tersenyum sumbing sebab nobita memang dah lama cinta mati kat sizuka semenjak baby hehe. lama kelamaan mereka pun semakin rapat dan menjadi bestfriend yang saling berkongsi masalah. nobita sering mengadu kepada sizuka tentang dirinya yang selalu dibuli dan diejek-ejek oleh giant dan sinyu. dalam hati sizuka, 'kesian nobita ni, dah lah kurus, mata empat pulak hehe'





sebaik habis saja kelas melukis di tadika friendster, nobita mesti main skype dengan sizuka. kesian doreamon main sorang-sorang ngan tikus kat almari hehe. tiba-tiba sizuka senyap dari ruang facebook, dalam list online di skype pun sizuka tiada. nobita menjadi pelik dan ganjil. kenapa sizuka unfriend aku kat facebook ekk? aku tau lah kami suka bergaduh tapi tu kan gurau je. kata nobita kepada doraemon. nobita meminta pertolongan daripada doraemon untuk meminjamkannya pintu suka hati. tapi kata doraemon, kunci pintu suka hati hilang tercicir kat lubang tandas. nobita kecewa.





doraemon tersengih-sengih melihat gelagat nobita. kenapa? kata nobita. doraemon menjawab, aku tau kenapa sizuka tak nak kawan ngan ko lagi. sebab apa? kata nobita. sebab ko tak hensem hahaha, gelak doraemon. muka nobita mencuka. okey, aku tolong ko tapi dengan syarat ko belanja aku makan donut big apple sekotak? kata doraemon. okey, bisa aja dong hehe, jawab nobita. doraemon pun mengorek cermin ajaib yang boleh mengimbau masa lalu dari poketnya. kemudian, nobita pun flashback semula apa yang sizuka buat semalam tetapi untuk babak 18sx telah di'censored' awal.




 

'rupa-rupanya sebab tu sizuka unfriend aku kat facebook dan skype..'. aku kena minta maaf ni. setelah kejadian itu, nobita dan sizuka pun berkawan semula, horeyyyy hehe. minggu depan sizuka ada kemPink di Sipadan Island selama tiga hari dua malam. nobita hanya berSMS dan berMMS dengan sizuka sebab handphone nobita tak dapat ber3G. mak nobita kata, nobita masih budak tadika jadi tak perlu handphone canggih. nobita akur. sizuka dan nobita sentiasa bertukar MMS untuk mengurangkan rasa rindu, chewahhh.





di suatu senja nan sayu, sizuka duduk berehat di tepi pantai selepas menunaikan solat maghrib. tiba-tiba sizuka menerima SMS dari nobita  waktu di Jepun. sizuka berasa terharu dan bahagia sangat walaupun jauh di lubuk hatinya terselit suatu perasaan yang sukar untuk digambarkan. Hanya sizuka dan Allah sahaja yang memahaminya. semenjak itu, sizuka dan nobita menjadi lebih rapat hehe.




setelah dua puluh tahun berlalu, sizuka dan nobita semakin sibuk dengan urusan kerja dan aktiviti di kantor masing-masing. bak kata orang, kalau 'ianya' jarang 'ditop-up', memang akan berasa sedikit perubahan secara perlahan-lahan. (bukan top-up reload handphone, okey) namun, sizuka seorang yang sangat memahami tugas nobita sebagai hero Ultraman di negeri Isketambola, nobita sentiasa sibuk dan sibuk sehingga tiada masa terluang untuk sizuka. walaupun kadang-kadang nobita selalu kena ngorat oleh sailormoon, lisa surihani, hanis zalikha, bini shrek, hannah montana, halimah jonggang..nobita pulak tak tahan iman kadang-kadang..namun sizuka hanya mampu tersenyum dan senyum, tak perlu kata apa-apa, senyum hehe. 'biasalah tu adat bercinta, banyak dugaan dan ujian', kata BFF sizuka.


apa yang akan berlaku kepada nobita dan sizuka pada masa akan datang? adakah atau ??sila terjah guna pintu suka hati doraemon eaaa :)
(cerita ini tiada kaitan dgn yg hidup ataupun yg sudah meninggal dunia)


*KATA HATI:Ya Allah ya Tuhanku,sekiranya dia jodohku,berikanlah petunjukMu dan peliharalah hubungan kami semoga sentiasa memperolehi keredhaanMu, jauhkanlah hubungan kami dari perkara² maksiat.namun sekiranya dia bukan jodohku, berikanlah juga petunjukmu, dan jauhkanlah dia dariku dengan cara yang baik dan menyenangkan hati kami masing²,jauhilah kami dari kekecewaan dan kelukaan yang melampau hanya disebabkan kami tiada jodoh kerana kami yakin dan percaya, Kau sentiasa memberikan yang terbaik untuk hambaMu ya Allah..amin


*tiada kaitan dengan yg hidup mahupun yg sudah tiada..Rekaan semata-mata

Comments

~AmyLiana8886~ said…
comel la layout baru awk ni yann..sgtla comel..
atien memg suka tgok citer doreamon..hehe .. mcm budk2 plak .. btw , atien suke entry nie .. :)
@amyliana: hehe thanks amy..xde keja kan, tu yg rajin make-up blog
@atien: hehe..dr bdk2 smpaila yg tua pun suka tgk doremon kan..
hana said…
huhu..
baru sye tau nobita n sizuka nh islam..
ehhehe..
nice..
=D
@hana: hehe..prasan jugakk awk yaa..yg ni versi muslim :P
@wanda: yup..just for my hero..tq :)
Redbloodsnow said…
hehe...sweet lah yunk.
btw, suke kak zie diat template baru ktk tok

its so girlie :) ailike!
@Sis zie: hehe..thanks kak..biasala ya idea akan tepacul bila mood kenja hahaha

btw, thanks kak..mood ngegeh time tok jd make-up blog ndak alah2 :p

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …