Skip to main content

.dah pernah pegi Manukan island?.

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua :) sabtu lepas pergi Pulau Manukan dengan kawan-kawan. Walaupun masa tu cuaca agak tak berapa nak stabil, tapi kami hentam jak lah janji dapat berendam air laut sambil release tension dan bergumbira hehe masing-masing semangat bangun awal pagi sebab nak masak untuk bekalan makanan tengahari. Okey jom kita gerak!!!

Okey, kita semua sekarang berada di sekitar pelabuhan Jesselton di mana tempat untuk sesiapa nak pergi Labuan dan pulau-pulau berdekatan,kami pulak nak pegi ke Pulau Manukan hehe

Kawan saya si Ain semangat dah nak beli tiket bot pegi pulau tu.oleh sebab kami 'pandai' sangat berenang, teringin pulak rasanya nak try snorkelling kan hehe..main-main ngan anak-anak ikan..awww!! Kalau ada bajet RM50 pun dah boleh pergi satu pulau..ada jugak pakej pergi banyak pulau sekaligus tapi tak syoklah sebab masa nak menikmati setiap pulau tu mesti terbatas..kan?kan??

Fuhh nasib baiklah pakcik 'pilot' tu baik hati tolong gambarkan kami berempat hehe..baik sungguh hati pakcik itu..sangat peramah so kepada kawan-kawan yang kat sarawak & semenanjung yang belum pernah lagi menggunakan khidmat 'pilot' pegi pulau-pulau, jangan risau mereka semua sangat peramah dan membantu hehe..

Yayayayyyyy kapten, kita bergerak sekarang menuju ke tengah laut!!!hehe ni kali kedua saya pegi ke pulau, sebelum ni pegi dengan trip kuliah tido bermalam kat situ, camping hehe sangat best tau !!! boleh view story masa trip tido kat Pulau Melohom.

anak-anak ikan memanggil-manggil hehe..padahal masa snorkelling nampak pasir jekk haha sebab tak berani nak pegi berenang jauh-jauh..maklumlah pandai sangat berenang kan (^__^)

chantek tak???hahhh siapa yang belum pergi tu, rugi lah sesangatttt hehe siapa yang ada DSLR tu memang rugi kalau tak ambik gambar banyak2 kat situ
rasa-rasanya, siapa yang berendam kat tepi pantai tu??poyo je kan dengan alat snorkelling kat kepala, bila dah menyelam terkual-kual hahaha kelakar amat!!! tapi syoklah..have fun with the girls :)

Okey, jangan sedih-sedih..kami nak pulang dah sebab hari nak hujan huhu

masa ni badan rasa sangat melekit sebab tak berapa nak selesa lepas mandi laut yang banyak garam hehehe

Horeyyyyy...selamat tinggal Pulau Manukan..saya akan menyerbumu lagi sebab tak puas hati tak dapat main ngan anak-anak ikan hehe

Yang baju orange tu, Cik Izza..saya punya teman baik sangat-sangat
sayang awak ketat-ketat haha thanks dear gumbirakan my days :)

sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,

Bookmark and Share

Comments

zmanja said…
Salam ziarah:)

last year dh sampai pulau manukan...mmg cantik tmpt nihh...
cik Nemo said…
macam best gila.kite nak join boleh??
Redbloodsnow said…
lamak mek sik gi pantey koh yan. dillah mek tok bkn jenis yg maok di mbak g tempat gtok²..sobsobsob
izaLis™ said…
syg ko ketat2 jgk..muahh..hhehe
Yastro said…
Jauh ke Pulau tu dr tawau??
Bulan 7 nanti ingat nak gi sana arr
@zmanja: dah smpai ekk..syokk kan :)
@ciknemo: boleh2..dtglah sini :)
@meniti senja: yupp..cuci mata :P
@siszie: yaka?sik hal..tgu ktk ada ank, mala enk ktk mbak ktk ngn laki ktk ke pantey hehe
@izza: hahahaha 'muahh'???
@yastro: jauh tu xlah jauh sgt..pegila nnti k..mesti xnk plg :P
@nuruldiya: thanks dear :)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …