Skip to main content

♡Setan Facebook add as friend, ada berani?♡

Berani approve tak kalau ada ID facebook yang bernama Setan Facebook add facebook korang?Yalah ada sesetengah orang mungkin approve2 jak tanpa usul periksa. Untuk langkah berjaga-jaga, tapislah dulu sebelum kamu approve orang yang add kamu. Okey2 saya faham mungkin ada yang friendly, tapi kena hati-hati jugak yaa..tau jak la sekarang ni macam2 kes dah berlaku sebab ada orang yang tidak bertanggunjawab ambil kesempatan melalui lama sosial. Tak perlu saya nak mention kes apa kan, korang pun tau sendiri huhu.

Tadi masa blogwalking, terjumpa entri kat blog kawan, cerita pasal movie Setan Facebook. Aikkk wujud jugakk filem macam ni, ingatkan filem The Social Network jekk hehe. Tapi xsure lah dah ada kat sini ka belum. Tapi tengok trailer macam best jakkkk..nak tengok..nak tengok!!! :D

Filem seram Indonesia yang diarah oleh Helfi Kardit. Pelakon yang memainkan peranan penting dalam filem tersebut ialah Chindy Anggrina dan Boy Hamzah. Release date filem ini pada 21 Oktober 2010. Maklumat lanjut DI SINI


Klik trailer Filem Setan Facebook 2010 DI SINI

Sinopsis Filem Setan Facebook

Farah, di usia 19 sangatlah energik dan spontanitas, termasuk urusan identitas yang sudah dianggap over-narsis oleh teman-teman dekatnya. Cici, sahabatnya dan Nauvam pacarnya sudah seringkali mengingatkan Farah agar tidak terlalu obsesi dengan status di Fesbuk.

Kadar aktifitas Farah sudah melebihi porsinya, kadang di tempat yang tak semestinya dan di waktu yang tak seharusnya. Ia terus saja mengupdate status Fesbuk. Apapun yang ada di benaknya tak pernah terlewat sekalipun. Teror pun dimulai kala Farah di undang untuk mengkonfirmasikan profil seseorang bernama Mira Anindhita, sosok asing yang di kemudian hari membawa bencana. Selamatnya, Farah tak pernah menggubris untuk mengkonfirmasi. Namun, beberapa temannya satu per satu yang juga di-undang mendadak mati mengenaskan.

Farah pun mulai ketakutan ada apa sebenanrnya? Apakah kematian orang-orang disekitarnya ada hubungan dengan fesbuk atau pembunuh psycho yang meneror dengan cara yang aneh. Segera ia meminta bantuan Roni hacker yang diminta menelusuri profil misterius yang mungkin jadi penyebab kematian akhir-akhir ini.

Seiring teror terus berjalan Farah bertemu dengan Oma Pujo yang konon menjadi kunci dari semuanya. Namun Farah masih belum bisa tenang karena waktu tak lagi menyisakan kesempatan untuknya.

Adakah hubungan Farah dengan sosok misterius yang melakukan teror hingga menghabisi nyawa orang tersebut? Akankah Farah tetap bertahan hidup?


sumber:

sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,
Bookmark and Share

Comments

Hanisah Safian said…
takmo tengoklahhh cite ni.nanti kena delete account.HAHAHAHHA XD
deAnza-wAnda said…
for sure la x brani dear
Redbloodsnow said…
hahaha..ada juak duhal movie ttg FB..kehkehkeh :P mun kamek ka...kompom x berani if dh taw info..hikss
Zura said…
facebook dh ade filem..
@HANS: ehh if kmu dh donlot, gtau saya ekk..nk donlot gak tp xtau nk carik kt mana huu
@HANISAH SAFIAN: hehe bukan setakat delete, tak pasal2 time tido kena kacau :P
@WANDA: mestila seram kan..nama pun dah seram huhu
@MENITI SENJA: apa yg pelik?haha
@SIS ZIE: aieee..penakut ka ktk kak?heheh :P
@ZURA: yup..setakat ni yg tau, ada dua film dh berkaitan facebook

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …