Skip to main content

♡ Bagaimana telefon bimbit dan internet menyebarkan RAHSIA kamu? ♡

*please jangan colek gambar saya..tidak..tidak!!!ekeke*

Haaarghhh...baru jek lepas blogwalking kat blog Cik Epal. Then baca entri yg dia baru share, terus seram dan meremang segala bulu roma huhuhihi..Before ni memang tau sikit-sikit jek lah pasal dunia internet ni. Tapi lepas baca entri KAT SINI, bertambah-tambahlah info yg diketahui huhu. Thanks to Cik Epal.


Tahukah Anda?

  • Handphone atau lebih glamour dipanggil HP, merupakan punca tersembunyi yang ramai mungkin tidak mengetahuinya di mana di situlah pusat utama untuk pihak tidak bertanggungjawab mengaut keuntungan. Faham tak? Contohlah, HP korang dah rosak, then korang hantar baiki/jual kat kedai jual HP. Rupa-rupanya ada beberapa golongan yang mengambil kesempatan dalam kesempitan 'merogol' HP korang tu untuk dapatkan gambar-gambar ataupun video yang 'panas-panas', itupun jika ada. Kalau ada sekalipun then korang dah pernah delete/remove, actually benda tu masih wujud dalam HP korang. Ada satu sistem or perisian khas yang mereka guna untuk dapatkannya. Golongan yang durjana itu akan menyebarkannya di internet untuk mengaut keuntungan. Ewwww...seram tak? So berjaga-jagalah ambik gambar or video di HP korang lepas ni huhu.
  • Internet? Hmm..tu tak payah nak cakaplah. Semua orang pun hampir tahu keburukannya kan. Menurut Cik Epal, sekali korang upload gambar kat internet, walaupun korang dah pernah padam/delete/remove, tiada maknanya jugakk. Sekali korang upload, tiada lagi istilah delete. Tau kan search engine sekarang pun dah pelbagai jenis, dengan lahirnya manusia-manusia hackers crackers yang bijak pandai, hahhh pandai-pandailah tafsir sendiri huhu. Then gambar-gambar yang korang upload & bagi private sekalipun, still manusia yang bijak pandai tu dapat nak 'view' and 'pinjam'. Apatah lagi korang nak pasang 'Disable Right Click' tu (termasuk aku huhu), senang jekk cara nak bagi hilang (aku tau tapi tak nak ajar haha *ketawa kejam*)..Tapi tu lah kan, saya pun setuju dengan pendapat Cik Epal, di dunia ni bukan semua orang SUKA dan SENANG dengan kita..kadang-kadang orang yang rapat dengan korang tu lah sebenarnya kadang-kadang musuh dalam selimut huhu

So, sebagai pengajaran..ambik yang baik, buang yang tak baik hehe entri kali ini sekadar berkongsi apa yang baru diketahui dan dikreditkan sepenuhnya kepada CIK EPAL (^___^)


sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,
Bookmark and Share

Comments

Chaoi said…
sekarang ni fb punce segalanya..kadg2 bermanfaat n kdg2 kala memudaratkan.....
Ullyana zaidy said…
btol2...
mmg bahaya....
sume maklumat yg da dmasukn dlm internet ni,mmg akn tetap ada smpai bila2 :)
@CHAOI: akhirnya ada yg sependapat dgn saya..saya pernah persoalkan tentang isu FB ni punca segala2..tapi ramai yg kritik saya haha..smua x setuju..trima je la cz masing2 ada pndpt..
@ULLYANA: tu laa..tapi cmne yaa..nak kawal pun susah..tawakal jekk la hehe
mie said…
bahaya oh bahaya...
eiysya zasya's said…
setuju! huhu skang ni hackers makin maju.. isk2~
deAnza-wAnda said…
hurm dats rite dear.. i dun have fb cuz for fb ruin out my life bcoz of sa stpid hackers.. i dun mind if people said im odd..hehe
setiap benda ade baek n buruk kan...
@eiysya zasya's: tau xpe..orang gunalah kebijaksanaan tu utk perkara baik2..ni tidak huhu
@WANDA: really u xda fb?bagusnya kamu tahan iman..huhu..nk delete tp takut xdpt keep in touch ngn kwn2
@MENITI SENJA: yup..barulah seimbang huhu

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …