Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2010

♡CANTIKNYA,pelamin kahwin SM Nasaruddin & Marion Caunter♡

Entri ni bukan mengulas gosip atau berita berkaitan selok belok sepanjang majlis perkahwinan SM Nasaruddin & Marion Caunter. Tapi saya nak kongsi betapa canteknya pelamin dorang!!!Awwwchhh teruja melihatnya haha. Laju jekkAbg Nara update ekk..i like!!!

Tengok tuuu lawa gilerrrr pelamin. Pearl besar-besar siap timbul-timbul lagi. pearl tu kat dinding pelamin. Bunga-bunga Rose putih yang besar gedabak pastu timbul-timbul jugakkk..perghhhhh memang lawa & terbaeklahh. designer pelamin tu..mesti telan banyak belanja tapi tak pa lah ada rezeki lebih hehe..Pentas pun comel-comel dihiasi dengan bunga lagi hihi..white soft colour..alamakkk cayerrr melihatnya!!!hehe..Bertuahnya badan kan dapat duduk di atas pelamin indah macam tu..okey mari berangan, tak salah bah berangan...hihi

Perghhhh tangga nak turun pun lemah lutut nak turun kalau aku lah haha...Sebab lawa sangat sampai tak terkata-kata kalau aku jadi pengantin tu..Dikeliling white rose yang besar giant tu..baju pengantin tu pun nic…

♡Setan Facebook add as friend, ada berani?♡

Berani approve tak kalau ada ID facebook yang bernama Setan Facebook add facebook korang?Yalah ada sesetengah orang mungkin approve2 jak tanpa usul periksa. Untuk langkah berjaga-jaga, tapislah dulu sebelum kamu approve orang yang add kamu. Okey2 saya faham mungkin ada yang friendly, tapi kena hati-hati jugak yaa..tau jak la sekarang ni macam2 kes dah berlaku sebab ada orang yang tidak bertanggunjawab ambil kesempatan melalui lama sosial. Tak perlu saya nak mention kes apa kan, korang pun tau sendiri huhu.

Tadi masa blogwalking, terjumpa entri kat blog kawan, cerita pasal movie Setan Facebook. Aikkk wujud jugakk filem macam ni, ingatkan filem The Social Network jekk hehe. Tapi xsure lah dah ada kat sini ka belum. Tapi tengok trailer macam best jakkkk..nak tengok..nak tengok!!! :D

Filem seram Indonesia yang diarah oleh Helfi Kardit. Pelakon yang memainkan peranan penting dalam filem tersebut ialah Chindy Anggrina dan Boy Hamzah. Release date filem ini pada 21 Oktober 2010. Maklumat lanju…

♡ KENTANG yang comel ♡

Rasa lapar tak?ke ada yang dah 'burppppp'???hehe Semalam pegi Upwell beli belah barang dapur. So beli punya beli terjumpa kentang comel. Eh eh eh bukan kentang yang bulat-bulat leper-leper bujur-bujur tu. Tapi yang ni kentang yang dah dilenyek-lenyek pastu dibentuk muka smile yang comel hehe

Oppsss...tetiba pulakkk Nasi Ayam Penyet menyelit di entri kentang comel ni kan..hehe. Saje nak buat korang lapar time camni :D Comel tak kentang kat atas tu?Kita nak makan pun ikut tersenyum hihi...SENYUM semua!!!! (^___^)


❤sharing is caring is sweet❤ ONLY SUTERA,

♡ idamanku selalu....AIS JAGUNG SUSU ♡

Salam berbahagia semua my readers. Entri hari ini saya nak kongsi tentang idamanku selalu hehe teringat McD pulakk, yummy itu burger..mesti korang pernah tengok iklan Mc Chicken baru tu kan?haha..kami suka tengok sebab ada part yang lucu..siapa perasan angkat tangan cepat!!! Okey...ssshhhh diam-diam udah2la tu gelakkan dia :D

Okey kembali kepada point utama entri kali ni, saya nak kongsi tentang minuman kegemaran..ceyhhh janganlah gelakkan, tau lah macam nak isi biodata kat buku time zaman sekolah haha benda ni saya hanya dapat di sini sahaja (Bumi Kenyalang). Sebab saya dah try order kat tempat tinggal saya di Bumi below the bayu, banyak tempatlah jugak, lain yang orang tu hantar kat saya dan ada pelayan yang akan cakap apa yg saya order tu tiada..huhhh kecewa tak? Padahal minuman tu dapat buat sendiri kot..senang jakkk hihiihi

Inilah idamanku selalu.......Ais Jagung Susu!!!!!!ekekekeke :D Pelbagai bentuk cawan yang ada hikhikhik..gambar paling last tu special sikit, tu ada extra MILO …

♡ Bagaimana telefon bimbit dan internet menyebarkan RAHSIA kamu? ♡

*please jangan colek gambar saya..tidak..tidak!!!ekeke*
Haaarghhh...baru jek lepas blogwalking kat blogCik Epal. Then baca entri yg dia baru share, terus seram dan meremang segala bulu roma huhuhihi..Before ni memang tau sikit-sikit jek lah pasal dunia internet ni. Tapi lepas baca entri KAT SINI, bertambah-tambahlah info yg diketahui huhu. Thanks to Cik Epal.


Tahukah Anda?

Handphone atau lebih glamour dipanggil HP, merupakan punca tersembunyi yang ramai mungkin tidak mengetahuinya di mana di situlah pusat utama untuk pihak tidak bertanggungjawab mengaut keuntungan. Faham tak? Contohlah, HP korang dah rosak, then korang hantar baiki/jual kat kedai jual HP. Rupa-rupanya ada beberapa golongan yang mengambil kesempatan dalam kesempitan 'merogol' HP korang tu untuk dapatkan gambar-gambar ataupun video yang 'panas-panas', itupun jika ada. Kalau ada sekalipun then korang dah pernah delete/remove, actually benda tu masih wujud dalam HP korang. Ada satu sistem or perisian khas yan…

♡Day 03- A picture of you and your friends♡

Day 03- A picture of you and your friends.

♡ A picture of me & my friends.
Kawan-kawan sehostel
Gambar bersama kawan-kawan tersangatlah banyak. Kalau nak muat upload semua, nampak gayanya boleh menyebabkan muntah darah hahaha..Ok ini antara yang paling terbaru lah so tak lah nampak basi sangat cerita ni kan hihi. Gambar ni diambil semasa kitorang baru-baru ni bulan oktober konvokesyen di UMS. Ok saya jak bukan budak Ekonomi & Perniagaan, tersesat seketika sebab saya tinggal dalam satu blok dengan mereka semua hehe. Sepanjang berkawan dengan mereka semua, banyak benda yg saya perolehi. Contohnya tentang adat budaya dan pantang larang. Semuanya masing-masing berasal dari Tawau, Semporna, Sandakan, KL, Terengganu, Selangor, dan Johor. So masing-masing akan share everything tentang cara hidup dan pantang larang hehe. BEST punyerrrr!!!!
Kawan-kawan seUniv.Gambar ni diambil semasa krew filem Belukar datang kat tempat kitorang sebab buat preview. So kitorang selaku yang berkaitan membant…

♡ 30 HARI MENCARI CINTA..Syoknyerrr!!!! ♡

Oleh sebab buat masa ni saya agak sibuk bercuti..cehhhh..saya nak join 30days blogging tanpa henti secara autopublish, boleyhhh kan??hehe..tapi don't worry, ada masa terluang saya tetap akan membalas kunjungan my readers dan meneruskan rutin harian membaca entry kamu yg meletop kawwww kawwwww punya (^___^) Ok ni sebagai intro cabaran..cehhh macam cabaran mencari harta karun jekk kan..sambil tu you will know more about me !!!! Lets get start, di bawah ni antara topik yang akan saya blogging selama sebulan..rasa-rasa mampukah saya??????

Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself.Day 02- The meaning behind your Blog name.Day 03- A picture of you and your friends.Day 04- A habit that you wish you didn’t have.Day 05- A picture of somewhere you’ve been to.Day 06- Favorite super hero and why?Day 07- A picture of someone/something that has a big impact on you.Day 08- Short term goals for this month and why.Day 09- Something you’re proud of in the past few daysD…