Skip to main content

♡ Sinetron Safa dan Marwah ♡

Sinetron Safa dan Marwah

Nikita Willy sebagai Safa
Risty Tagor sebagai Marwah
Rionaldo Stockhorst sebagai Ilham / Rio
Citra Kirana sebagai Atikah
Riza Shahab sebagai Adil

Mieke Amalia sebagai Siti
Umar Lubis sebagai Husein/Zainal
Moudy Wilhelmina sebagai Ratna
Yadi Timo sebagai Rajaf
Cut Memey sebagai Zalimah
Inggrid Kansil sebagai Ratih

credit : Wikipedia Safa Marwah

Kamu kaki layan sinetron tak?hehe
bukan semua orang suka layan sinetron kan :P
Saya layan sinetron yang kaw kaw kaw punya hehe
kadang sampai tinggi darah sebab geram dgn sesetengah babak haha

Sinetron Safa dan Marwah ni favourite kami serumah tau
dengan bapak saya sekali ketawa tengok gaya family Pak Rajaf haha
Mak lah paling 'ngefans' dengan sinetron ni siap hafal lagu OST lagi hihi
Best jugak layan lagu ST12 Biarkan Jatuh Cinta tu..touching siottt :P

Walaupun watak Safa & Siti ni selalu menangis
tapi meninggalkan kesan di hati
Safa lagi dah lah cantik, sopan santun lagi..
baik sungguh macam Snow White hehe
Marwah pun apa kurangnya sama cantik sama baik macam Cinderella
Ilham tak payah cakaplah..memang paling ngetop kalau berlakon

Pak Rajaf jahat pulak dalam sinetron ni huhu
kalau di sinetron Benci Bilang Cinta, dia seorang yg sangat kelakar haha
erm, bila lah Siti tu nak tahu anak kandungnya tu si Safa
tadi masa baca sinopsis, jalan cerita masih jauh dan semakin complicated
nahhhh..makin teruja nak tengok !!! (^___^)


Nikita Willy ni masih budak rupanya patutlah macam baby2 hehe
mukanya sangat comel..Mak suka puji budak ni sebab cantik :]
ohhh ya tadi dok usha2 pasal budak ni terjumpa pulak blognya
tapi macam jarang update tapi ok lah kalau naka baca2 hehe


Blog Nikita Willy (Safa)
Free Download OST Safa & Marwah : Biarkan Jatuh Cinta-ST12
Free Download VideoKlip OST Safa dan Marwah-Biarkan Jatuh Cinta by ST12
Free Download Sinetron Safa & Marwah
(antara episod yg ada di Youtube..episod lain search jak kat situ ok)
Sinopsis Sinetron Safa & Marwah



selamat menonton sinetron :P
saya nak bobok dulu..opsss ketahuan autopublish haha


sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,
Bookmark and Share

Comments

Redbloodsnow said…
MEK LAYAN CITA TOK. MEK SUKA DIAT NIKITA WILLY. CUTE NYA OW
@MENITI SENJA: tengoklah..best tau huhu

@SIS ZIE: best kan???kan??nya nang cute..kedak baby2 ohhh

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …