Skip to main content

[ Tutorial PHOTOSCAPE vol.8-Bagaimana nak buat animated GIF?]


Hai readers semua..(^____^)v
Kali ni saya nak buat tutorial macam mana nak
Buat animated GIF sendirikkk hehe
Means gambar yg boleh gerak2 ala2 slaidshow tu :P

Aku guna perisian Photoscape jekkk lahhh
Yg simple2 jekk :P
Sila double click gambar kat atas utk
Lebih jelas dan mudah faham..

Korang tengok jekkk arah anak panah tu ok
Gerenti korang faham punyerrr hehe
Ohhh yaaa..gambar dari folder tu make sure korang
Tarik bawa naik atas tau..lepas tu right click

Korang akan Nampak macam2 fungsi
Pilih jekkk untuk menganimasikan gambar korang hehe
Kalau tak pun, korang adjust melalui kotak sebelah kanan tu k..
Selamat mencuba (^____8)

*rehat sebentar bagi tutorial..
tiada idea lagikkk hehe*

sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,


Bookmark and Share

Comments

ketandusan idea akhirnye..
hehehe...
adeek said…
time kasih... suke2 mmg dah lame cari n tnye org nk wt cmne....

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …