Skip to main content

[ Tutorial PHOTOSCAPE vol.7-Bagaimana nak edit gambar letak speech balloon+edit gambar letak text & mix gambar? ]

[Sambungan tutorial edit gambar guna perisian Photoscape]
Bagaimana nak edit gambar letak speech balloon,
text dan mix gambar?


Bagaimana nak letak speech balloon kat dalam gambar?
Ala2 nak buat dialog hehe
Klik Object --> symbol speech balloon
Lawa2 tau cun melecun jekkk bentuk
speech balloon tu hehe


Bagaimana nak edit gambar letak text/words?
Klik Object --> symbol ‘T’
Adjust lah jenis dan saiz font yg korang suka
Colour & line2 kat text pun boleh adjust


Bagaimana nak edit gambar yg boleh digabung
dgn gambar yg lain dalam satu frame?
Klik butang ‘Page’ kat bahagian paling atas tu
Double-click gambar tu then korang ikut jekk
Kat mana anak panah tu tunjuk hehe
Try jekk klik2 !!!


Korang pun boleh juga adjust frame
setting kat sebelah kanan tu
Untuk bagi cantik lagi suasana gambar hehe

Selamat mencuba ya kawan2..
Setakat ini sahaja tutorial yg saya mampu share..
Yg selebihnya tu silalah explore sendirik ok?
Senang jekk software Photoscape niii jika nak dibandingkan
Dengan software Adobe Photoshop hehe
Simple tapi cute kan??(^____6)


sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,
Bookmark and Share

Comments

Tihara said…
baguskan photoscape ni..akk ske bhgn edit pic.. :)
@Tihara: photoscape ni bagus & mudah cket nak faham hehe

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …