Skip to main content

[ Tutorial PHOTOSCAPE vol.6-Bagaimana nak edit bingkai gambar letak line+round+margin frame? ]

[Sambungan tutorial edit gambar guna perisian Photoscape]
Bagaimana nak edit gambar bagi tantek2 kat sekeliling gambar?
|
|
|
V

Klik Home-->Frame line


Klik Home-->Margin


Klik Home-->Round

Simple kan?
Korang godel2 jek try test semua butang tu ya
Jangan takut2 bukan kena tangkap pun hehe :p
Double-click gambar2 utk lebih jelas & faham.
Selamat Mencuba okeyhhh???

See you in the next tutorial (^___^)v


sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,
Bookmark and Share

Comments

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …