Skip to main content

[ Tutorial PHOTOSCAPE vol.5-Bagaimana nak letak Frame & Symbol Cun kat gambar? ]

[Sambungan tutorial edit gambar guna perisian Photoscape]
Ok kita sambung semula tutorial bagaimana nak edit gambar
Letak frame, dan symbol lawa?


Bagaimana nak edit gambar letak frame?
Klik Home --> Frame..
Macam2 frame ada tau..pilih jekk hehe
Tengok frame dlm gambar tu comelkan kaler biru awan2
Macam budak tadika pun ada haha


Bagaimana nak edit gambar letak
anak panah nak tunjuk something?

Klik Object --> Klik lah bentuk2 yg korang nak
Boleh gak nak tetapkan colour kesukaan korang..


Bagaimana nak edit gambar letak gambar lain?
Klik Object --> Klik symbol gambar pemandangan
Lepas tu keluar kotak kecikkk kan?
Klik ‘Photo’ lepas tu browse lah folder gambar korang
Lepas tu editlah..boleh gak kasi transparent
gambar tu..cun ckett!!!



Kalau klik face tu pun cunnnn jugakkk hehe
Klik Object --> symbol gambar pemandangan --> face


Bagaimana nak edit gambar letak symbol?
Klik Object --> tanda (“)
Pilihlah ikut kesukaan korang

Korang double click jekk gambar2 kat atas tu
If nak lebih jelas & faham ok?hehe

Selamat mencuba..simple kan?
See you in the nest tutorial (^___8)



sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,
Bookmark and Share

Comments

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …