Skip to main content

[ Tutorial PHOTOSCAPE vol.4-Bagaimana nak buat efek yg chantek kat gambar? ]

[Sambungan tutorial edit gambar guna perisian Photoscape]
Bagaimana nak edit gambar nampak
lawa dengan efek2 yg meletop?
|
|
|
V

Sila klik butang Home -->Filter
Lepas tu akan keluar kotak kecikk sebelah kanan tu
Saya pun tak berapa nak expert benda2 dalam tu
Tapi bolehlah main coba-coba klik hehe

Film effect : ala-ala efek macam gambar filem camtu
Korang try klik & test jekk kat gambar yg diedit tu ok?
Sangat FUN main edit2 gambo ni hehe


Klik Home --> Filter --> Region out
Pooppp akan keluar kotak kecikk macam dlm gambar tu
Sila double click gambar utk lebih jelas & faham
Dalam tu korang boleh edit gambar guna macam2 efek
Nak Sephia?Blur?Embossing?Dark?Bright?
Macam2 ada..try lah k!

Suka tak nampak gambar2 yg boleh
diedit efek macam kat cermin?
Aku suka sebab macam kiyut jekkk hihihi
Klik Home --> Filter --> Reflection
Tadaaaa…kan dah tunggang terbalekkk hehe
Pilihlah colour utk efek yg lagi mantap!!

Selamat Mencuba ok?
See you in the next tutorial (^____v)


sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,
Bookmark and Share

Comments

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …