Skip to main content

[Tutorial PHOTOSCAPE vol.3-Bagaimana nak 'Sensot' part tertentu dalam gambar? ]

[Sambungan tutorial edit gambar guna perisian Photoscape]
Ok kali ni aku nak berkongsi pengetahuan bagaimana
Nak guna efek-efek tertentu
especially how to 'sensot' part tertentu
dalam gambar...
|
|
|
V

Seperti biasa kalau tak faham sila double-click image.
Klik butang Home---> Bright, color
Keluar kotak kecikkk tuuu kan?
Korang pilihlah efek colour utk gambar yg diedit tu
Korang nak Nampak dark ke grayscale ke sephia ke bright ke
Pilih jekkk kat dalam tu…yg penting kt pandangan korang
Gambar korang tantekkk hihi

Mungkin korang tak berapa nak suka background gambar korang kan?
Korang bagi hitam jekkkk hehe
Klik Tools --> Paint brush
Pilihlah warna kesukaan dan saiz berus anda hehe
Lepas tu decorate la suka hati korang :P


Nampak tak words dalam gambo tu disensored?
Korang nak sensored apa??nananana hehe
Klik Tools --> Mosaic
Lepas tu korang pilihlah nak mosaic low, middle, high or jitter
Simple kan??hehe
Selamat mencuba yerrr kamu kamu kamu..
See you in the next tutorial (^___8)


*double-click gambar utk lebih jelas*


sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,
Bookmark and Share

Comments

~AmyLiana8886~ said…
Amy pun duk men photoscape je 2 hari nie..hehe..

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …