Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2010

| ♡ PEMILIK CINTAKU setelah ALLAH & RASUL......kisah motivasi berguna ♡ |

Assalamualaikum & salam sejahtera semua :)
ada sesiapa pernah baca buku ni?
|
|
|
|
|
|
V
pertama kali saya dengar pasal buku ni
dari kawan baik ku si Zahra
dengan bersungguh2 dia ceritakan isi kandung buku ni
katanya BEST dan tersangat indah !!!

tanpa ku sangka time hari konvokesyen minggu lepas
Zahra hadiahkan aku buku ni
aku tanya di mana dia beli sebab bercadang nak belikan seseorang
then Zahra bagitau dia pesan ngan kakaknya di KL
katanya her cousin dah puas cari di KK tapi tak jumpa

sekali lagi aku rasa terharu mix nak nangis :')
dah la isi kandung buku ni sangat indah
dicampur lagi mendengar kesanggupan kawanku belikan
buku ini untuk aku...thanks a lot to you Zahra

Sebelum ni dah baca novel bertajuk Seindah Mawar Berduri
mesej ceritanya sangat2 indah..Ya Allah :')
kamu dah pernah baca tak?
watak Khazinatul Asrar segar dlm ingatan..

masa tu masih dlm sekolah menengah
dan nak dapatkan buku yg original pun susah
duit masa tu pun terhad..hehe
kitorg ramai2 copy novel tu semata2 nak menghayati cerit…

| ♡ 10.10.10 HER & HIM SPECIAL DAY ♡ |

♡10.10.10♡
Nice date...yeahhhhh sweet day
semua org dgn agenda masing-masing
merancang sesuatu yg istimewa pada tarikh tersebut
sebab hanya sekali dlm seumur hidup hehe

Masa tarikh tu aku agak sibuk meraikan hari konvokesyen
pada masa yang sama tarikh tersebut jugalah
my beloved cousin melangsungkan hari pertunangannya
menyebabkan antara kami tidak dapat hadir
ke hari istimewa masing-masing uhuksss :'(

aku di sini..mereka di sana
siti situ sana sini hehehe
CONGRATULATIONS ya my dear min
jodohmu sampai dulu dari aku & kakakmu :D
agak sik adil coz amy jak dpt cincin langkah bendul
aku???????cincin tembaga pun jadilah dek haha

pssssttt...janganlah marah ya kepada tunangmu dek
aku upload gambar2 tok :P
even aku dah diberi amaran tapi lagikk ku suka ya
makin dilarang makin ku suka buat haha
buwekkkkkkkk......!!!!!!

our little cousin Princess Aina
she's very super duper damn cute hehe

So sweet this cuppycake hehe
i want it..i want it !!!!

the first time i saw this picture..
i feel very TERKESIMA !!!!
that…

[ Memori Konvokesyen UMS ke-12 (part 5) ]

Alhamdulillah.........
rasanya dah habis kot story konvo hihi
entry kali ni nak tujukan khas buat pemberi2 hadiah
thanks so much..mucho2 :D
|
|
|
|
V
oppss..itu budak sekadar hiasan hehe
pantang tengok camera mesti nak nyebok gak haha

thanks a lot yaaa kpd pemberi hadiah semua..
saya sangat2 suka & menghargai pemberian kalian :)
thanks juga kepada yg tidak sempat memberi
disebabkan kekangan masa sampai tak sempat nak jumpa huhu
contohnya si Yaya..tak sempat kita nak bertukar hadiah :(

Thanks juga kepada sesiapa yg mendoakan kejayaan saya
sama ada secara lisan atau dalam hati :')
doa kalian sangat bermakna...
Syukran Jazilan ~

...dengan rasminya saya mengumumkan bahawa
buat masa ini menjadi penganggur tegar ekekeke...
ok, tidak sabar pulang negeri kelahiran..
yeahhhhh jom countdown!!!!





*....rasa auchhhh bila ditanya tentang sesuatu
rasa hiba bila melihat........
rasa terkilan kerana.....
rasa kecewa di hari kejayaan bila tiada.........
semuanya dh berlalu...
SENYUM sajalah ok??*




❤sharing is caring is sweet❤ …

[ Memori Konvokesyen UMS ke-12 (part 4) ]

.........Salam Sayang semua readers blog ku :)
minggu ni entri2 blog mostly berkaitan dgn mood konvo
adakah ia satu kejayaan or satu permulaan??

yeahh mungkin ianya satu kejayaan setelah lebih kurang
sepuluh tahun mencari ilmu..belajar dan terus belajar
menempuhi pelbagai bidang yg berlainan
akhirnya impian dari kecil ingin sampai
ke puncak menara gading tercapai :')

berkat usaha, doa & tawakal bukan sahaja diri sendiri
malah berkat dari insan2 tersayang...
Terima Kasih semuanya...
Hanya Allah s.w.t yg dapat membalas jasa & budi kalian

Kini ianya suatu titik kejayaan dan
juga suatu titik permulaan...
untuk kami memulakan hidup masing2
jeng jeng jeng jeng hihihi

Ok ini antara aksi2 teruja setelah bergelar graduan UMS
thanks a lot to Kak Nadia sebab sabar & tabah
melayan karenah kami berdua hihihi
kepada yg berminat dgn hasil sentuhan beliau
means gambar2 di bawah
bolehlah try test khidmatKak Nadiahehe
|
|
|
|
|
V
Di Stadium UMS.....

Di kawasan Dewan Kuliah Pusat UMS......

Di Dewan Canselor UMS.....

B…

[ Memori Konvokesyen UMS ke-12 (part 3) ]

.....kita bersambung lagi hehe
minggu ni entry2 d blogku still mode convo
jadikk jangan heran ya :D
gambo banyak giler2..jadi best jakk nak huraikan haha

"jgn lupa bawa kad touch-n-go naik pentas,
if tak, nama tak disebut"
24hr tangan memegang kooowhhh hehe

suasana before masuk dewan..
masing2 tolong menolong mengemaskan hood tu..
khusyuk kan saya haha :P
macam melompat2 dah kronologi story ku ni haha
hentam jak lahhh hihihi

wif Shila....
time ni kaki dh meletup2 dh..haha
bejalan kaki dr dewan sampai gate depan ni
meraung kaki masing2 haha

Wif Arya...ntah apa2 dh posing aku tu haha
kesan tak makan & minum sehari la tu..
nasib bek ada mak Net huhu :')
thanks makcik cz bawa kan kitorg air time kehausan..

Mcm iklan jual buku pon ada jugakkk hehe
Tahniah ya kamu semua :)

Ahhhaaa...sila lihat GADIS BERTUDUNG MERAH
sorilah dear mulut ko comel la pulak hehe
ni jak gambar ko yg ada ngn aku huhu
tu pun bapakk aku yg snap kt skrin
xsempat kita begambar bah :"(

1.....2.....3.....yahhhh baling tinggi…

[ Memori Konvokesyen UMS ke-12 (part 2) ]

(edisi insan2 tersayang)
....bersambung semula story my konvo hehe
alhamdulillah semuanya berjalan lancar pada hari sabtu
09 10 2010 bersamaan dgn 1 Zulkaedah
sidang dua jam 2 petang

ni mau share perasaan time sebelum naik pentas!!!
time gemuruh time tu gak lah kasut buat hal haha
dlm hati "awas ko kasut yaa..plg rmh ku baling ko dlm kolam haha"
hahh tu la xbiasa pakai kasut..pegi kuliah pakai sandal jak :P

hehe..masa konvo banyak DIgambar bukannya MENGgambar
jadi thanks to my bapakkk & friends hehe
semua gambar dh dicuci siap dlm album :P
thanks bapakkkk ku ~

skrg ni x sabar tunggu gambar2 hasil photoshoot khas
yg aku & ain share for our convo day!!!
6hour kami posing sana sini 1UMS hihi
Owh Kak Nadia...edit lawa2 ya (^_____^)


Wif Zahra...lawa bear mu zai!!!
pandai org yg memilih tu haha
aku wakil cowokmu jak :P

Thanks dek yayu cz busy2 pun sempat
jugak singgah melawat kakak hihihi..
thanks bg bear yg sgt syumil ddk dlm bakul hehe
thanks a lot jugak to Kaka Kabi..cumil bear tu!!!

Diz is a …

[ Memori Konvokesyen UMS ke-12 (rest seketika) ]

Fuhhhh penatnyaaa seharian ngadap laptop :p
kesiann bah line internet di 'jungle' ini seperti siput baby haha
rasa macam nak suruh tarzan & kwn2nya pegi carikkk
Yellowman DiGi supaya aku dapat melayari internet
dengan SENANG HATI !!!!

Baby pampohhhh yg 'ngegeh' tapi cerdikkk!!!
boring dah nya pulang huhu
sikda kawan k bemain hoho

after candid2 di studio...
take lil baby pegi jalan2 di Tamu Gadang =)

Hehehe..opppsss kesian Mr.Bear terbaring
menandakan empunya diri dah rasa penat & mengantuk
dengan penuh sabar upload gambar2 convo di FB
line sungguh sudah cukup membuat aku teruja!!!!huhh

baiklahhhh....off the laptop please...
sleeping beauty (^________^)


fuhhh...silalah menerjah PART 1pagi tadi...
next part is coming soon hihi




❤sharing is caring is sweet❤ ONLY SUTERA,

[ Memori Konvokesyen UMS ke-12 (part 1) ]

Alhamdulillah..syukur ke hadrat Illahi....
akhirnya aku selesai menamatkan pengajian :)
Terima kasih banyak2 kepada insan yg byk berjasa
My beloved parents..keluarga tersayang
'insan istimewa' ku..encik kekasih
kawan2 ku tersayang
para pendidik ku
warga CHKB,SKPK,SUISPK,SMAKK & UMS
insan2 yg mendoakan kejayaanku
Syukran jazilan sayang semua (^___^)

dari minggu lepas busy urus hal konvo..
sampailah hari selasa..fuhhhh hehe
sangat2 HAPPY!!!!!
ok jom layan my story Part 1
|
|
|
|
V
My Soul..My Heart..My Everything :)

Terima Kasih CM Sabah
Datuk Seri Musa Aman :)

Suasana dalam Dewan Canselor UMS...
perarakan para graduan..kami lah hehe
credit to my bapakkk..

My BFF...Harmi & Sue
Bye2 Army..ko jekkk plg awal...
xsempat begambar ramai2 huhu

Yeahhhh tercapai impian kami !!!!
dulu rancang..'kita mesti gambar ramai2 k time konvo'

baling topi semuaaa........!!!!!!!!!

My BFF...kami semua tinggal dlm satu blok
siang malam always bersama..
breakfast, lunch, dinner,sahur,buka puasa
jalan-jalan, gosip, bergad…