Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2010

[ SPECIAL from ME to YOU for our SUKSES ]

Salam semua (^____^)
urmm..rasanya belum ada lagi entry
pasal hari raya kan??hehe
entahlah..xtau nak story apa pasal raya
nantilah if tiba2 ada point nk story, i will tell you!

Owh yaa..nak share something special!!!
dah lama kot berangan nak buat sendiri gift konvo
utk my bestfriend nanti =)
akhirnya tercapai jugakklahh..

mula2 pegi kedai bunga beli bunga plastik jakk
then pegi kedai perhiasan beli patung
agak susah jugaklah nak cari benda alah
yg bernama patung kecik pakai topi konvo haha

Tadaaaa...comelkan???
makanya hanya insan2 bertuah jaklah
yg bakal menerimanya :P

yeahhhh dah siap bungkus ngan bunga2!!!
tapi tak reti pulakkk nak buat reben..BLURRRR haha
main ikat biasa jak lahhh :P

Sakit tulang belakang duduk buat benda2 ni semua..
rasa puas sikit nak bagi kat my bestfriends nanti
coz buat sendiri =)
ok simpan dalam bakul dulu yekkk...!!!

i miss all my bestfriends !!!!
can't wait to see all of you...*winks*
haizzz..tak terbayang suasana tu semua (-__-)
Isnin depan nak pegi bayar apa yg patut
sekali a…

[ Menghitung hari MY BIG DAY ❤ ]

Salam semua (^___^)
Setelah sekian lamanya aku rehat blogging hihi
entahlah tiba2 hobi blogging HILANG sebentar :P
ada dua faktor aku stop sekejap
1st coz tak bayar internetlah wahahaha
2nd coz BUSY

BUSY?????
prepare nak raya lahhh..
tiada masa nak bukakkk PC & menaip2
then time raya sudah tentulah BUSY tahap gaban
melayan tetamu2..aku pun pegi beraya :D


sepanjang 'mendiamkan' diri dari blogging
aku RESAH dgn result semester akhir
BINGUNG dgn status KONVO
dahlah tak dapat nak o9 time tu..GILA (^__6)

secara kesimpulannya, aku SABAR jak lah
kawan2 lain time tu busy ngan potpetpotpet
pasal result sem akhir & status konvo
aku tutup telinga & mata jak lahh =)

Result semester akhir??
for my rekod peribadi agak mengecewakan
tapi tetap BERSYUKUR =)
coz ada masa kita di atas ada masa di bawah..
tapi ALHAMDULILLAH pointer still maintain ~

Nak tau bila aku cek semua ni???
malam raya until ke subuh raya hehe
SABAR jak lah coz LINE sgt LAJU kannnn
berdebar2 jantung time tu hoho

ALHAMDULILLAH......i've…

♡ Pengaruh Media Massa dalam Pilihan Raya ♡

PENGARUH MEDIA MASSA DALAM PILIHAN RAYA

PENGENALAN
Media massa merupakan satu wahana yang amat penting kepada setiap individu yang mementingkan isu-isu baru yang menjadi topik perbualan dalam kehidupan harian. Konsep media massa juga dikatakan berubah mengikut perkembangan pengenalan teknologi. Perkataan media merupakan perkataan majmuk yang terbentuk daripada perkataan ‘medium’ yang bermaksud perantaraan, penghubung dan pemantau. Maksud media itu juga telah cukup menggambarkan bahawa media itu merupakan satu alat perantaraan bagi menyalurkan sesuatu maklumat daripada sumber kepada penerima.

Media massa juga telah memperkembangkan minda dan fikiran manusia dengan adanya bantuan teknologi yang kian canggih. Media massa merujuk kepada alat perantaraan yang dibentuk berdasarkan bilangan khalayak yang ramai menerusi beberapa agensi teknologi. Media massa merupakan saluran yang membantu khalayak untuk memahami proses komunikasi, sama ada komunikasi antara individu mahupun komunikasi yang mel…