Skip to main content

[ Sinetron Benci Bilang Cinta ]

Yeaahhh finish sudah sinetron Benci Bilang Cinta
tapi tak berapa nak puaslah dengan episod last
macam tak berapa nak mengancam jiwa hihi
tapi tetap BEST lah sebab i like gandingan
Marshanda & Baim Wong hehe
❤❤❤❤❤
❤❤❤❤
❤❤❤
❤❤


credit : uncle google

Kadang boleh emosi gak nonton drama gini haha
Hahh siap anak beranak laki bini duduk depan TV
even dah ada kt youtube tapi tak syok nonton
dengan keadaan line macam 'pig snail' haha
lagi nikmat nonton kat TV even agak seksa menunggunya

Tapi yg paling tak boleh lupa
parents
Winda & Pak Madun hehe
always happy even hidup sederhana
Pak Madun pulak always fikiran positif

Nilai2 murni dalam drama tu bagus2
terutamanya kepada mereka2 yg punya
hasad dengki, kaya bongkak & terlalu bergantung
xpayah nak lebih2 komen pasal kualiti
ambik mesej2 penting jekk (^___^)

cerita ni sedikit2 macam storyline Princess Hour
cuma bezanya tiadalah kerabat2 ni hehe
bab yg sama tu dijodohkan, berebut cewek, kaya miskin
ciri2 watak tu ada sedikit sama..

TAPI sinetron BBC still ada keunikan tersendiri
aku suka dengar bahasa dorang..hehe
bukanlah bermaksud aku tak support drama tempatan
supportlah jam 6.30 aku tengok Epilog Syurga Cinta
sebab aku suka tengok
Mia Sara Nasuha
jekk..COMEL !!
nanti jam 11 mlm nonton ulangan BBC pulakk hihi

itu minggu lepaslah..sekarang aku beralih arah
ke sinetron Cinta Kirana hehe
jalan cerita sama jugakk dijodohkan kakek
tapi beza ada perempuan gila harta
hahhhh watak antagonis camtulahh besttt wakaka
berganding lg dgn watak Kirana yg sukakk marahh
Ngam lahh tuuuu :D



*tapi oleh sebab ni bulan Ramadhan..
utamakan waktu berbuka dulu hehe*



sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,
Bookmark and Share

Comments

Chaon Cornerz said…
ada pelakon kanak2 yang comel.. mesti ramai orang suke tengok kan.. tarikan tue.. hahha..
zaradgreat said…
dengar cerita BBC nih dah habis.betul ke?tak tengok sgt.tp de tengok princess hour. teringin nak tau ending BBC nih camne. hehehhe
chaon: betol3..hehe sebab bdk comel tu la rmai nk tgk

zara: yup2 BBC dah habis selasa lepas hehe try la tgk kt youtube episod akhir..tp tak berapa nk best sgtlah..winda & dimas dpt anak kembar jekk..smua berbaik..
Farihah Ahmad said…
i used to admire marshanda sooooooooooooooo uch. huhu.
_aReyOu_ said…
ending x besh. suka kuarga winda & be' madun :p

epilog tue ble tahan ada jak - pelakon byk xbesh. HAHAHA. adamaya ttp da besh.
farihah: marsha cantekkkkk banget !!

ayu: iya bah ndak bes endingnya..kali abis idea suda penulisnya huhu..ahh epilog tu sbb ada si mia jak tu dtinguk hihi adamaya besss!!

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …