Skip to main content

Resepi Biskut Almond London

◕BISKUT ALMOND LONDON◕

◕Bahan-bahan◕
250 gram butter (1 buku)
130 gram gula ising
480–500 gram tepung (jagung+gandum)
2 biji kuning telur
Biji badam panggang
Esen vanilla
1/3 sudu the baking powder

◕Bahan toping◕
coklat masakan
sedikit lemak sayuran
badam cincang dipanggang


◕CARA-CARA◕
[adunan biskut]
Pukul butter dgn gula sehingga kembang
Masukkan esen vanilla & kuning telur ,
kemudian pukul lagi sehingga kembang
Ayak tepung jagung + tepung gandum + baking powder
Masukkan bahan diayak ke dalam butter dan gula

Kemudian diadun dengan sebati
Uji adunan iaitu kepalkan adunan dan
bentukkan bulat/bujur kecil2
Kemudian, masukkan biji badam di dalamnya
Bakar pada suhu 180 darjah celcius
dlm masa 15 minit hingga masak


[toping coklat]
Masak coklat masakan bersama
lemak sayuran sehingga cair
Kemudian celupkan biskut yg sudah dibakar tadi
dan taburkan badam cincang di atasnya

Comments

mabeles!! kmk suka almond london..tlg pos utk kmk boleh??
hehehehe.....

~yeayy..sik lamak gik raya oi..~
Nur Qamilah said…
best aih.. tapi nak.. gne o mun almond kta ya tyme dh msak nak blh jdi x rangup.. gne nak roh nya rangup o.. da idea x..

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …