Skip to main content

[ Kes Buang Bayi | Hukuman Mati | Lirik Lagu Harapan Tanpa Suara ]

Bayi terlalu istimewa dan simbol kasih sayang
anugerah Tuhan yang paling berharga
menatap wajah bayi membuat hati
akan berasa tenang dan bahagia

TAPI semakin hari hampir setiap minggu
dalam bulan puasa yg mulia ni pun ada!!
ada jakkk kes buang bayi dilaporkan
di mana2 media massa..

ada yg masih bertali pusat
ada yg masih dlm keadaan janin
ada yg dibuang di tong sampah
ada yg dibuang di tepi sungai
ada yg ditanam hidup2
ada yang hampir terbakar
ada yg disumbat ke dalam lubang jamban
ada yg dihurung semut, lalat
ada yg dibaluti kain berdarah2

*hinggakan saya tidak sampai hati nak
upload gambar2 bayi yg teraniaya tu huhu

MasyaAllah..kejam...
macam2 keadaan bayi tu diperlakukan

kebanyakkannya melibatkan remaja
Apa punca???
Pelbagai pandangan dan
tohmahan dilontarkan


Pelaku yg membuang bayi boleh dikatakan
cubaan untuk membunuh seorang nyawa manusia
betul tak??

Jadi apa pendapat kamu dengan cadangan kerajaan baru2 ni
untuk menjatuhkan hukuman mati terhadap pesalah
buang bayi?

or hukuman dilontar batu di khalayak ramai?

Bagi saya..wajar!!!
tapi cadangan tersebut perlu lagi diteliti sebaiknya
cuba cari jalan penyelesaian yg boleh mengatasinya
pihak yg bertanggungjawab pun pusing kepala
dah nak fikirkan solution for this problem..



Lirik Lagu Harapan Tanpa Suara
(Kempen Kami Prihatin)
Lagu S.Atan
Lirik Habsah Hassan

Di dalam kandungan ibuku tersayang
Amannya kurasakan
Degupan jantungmu, jantungku
Irama penuh syahdu

Kuingin rasai kehangatan pelukan
Belaian kasih sayang
Kujaga kau di hari tuamu
Andai panjang usiaku

Namun hanya harapan tanpa suara
Di dunia cuma seketika
Jasad kaku dibaluti kertas usang
Terbiar bagai sampah terbuang


Dimanakah ibu, dimanakah ayah
Bonekakah atau manusia
Anak tidak berdosa menjadi mangsa
Oleh hawa nafsu yang serakah

FREE DOWNLOAD Mp3
Harapan Tanpa Suara


*Ya ALLAH..jauhilah kami dari
melakukan perbuatan terkutuk*



sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,
Bookmark and Share

Comments

Redbloodsnow said…
bgs hukuman ya. nyawa di balas ngan nyawa bah. sak cdak merasa mati juak. bencik mek ngan cdak pembunuh bayi tok.

x rase syg ka cdak ow. penat² mbak bby ya dlm perut selama 9 bulan, pasya sakit gi nk beranak..bila dah kuar, d buang. pa reti kdk ya. PALOI!!!
sis zie: yala kak..kk pon setuju juak ngan cdgn hukuman yaa..sak padan muka sidak huhhhhh..

tp apa pun, siapa kita nak hukum sidak kan..biarlah Tuhan yg tentukan kelak huhu

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …