Skip to main content

[ antara tempat2 holiday BEST di KUCHING ]

Kamu puasa ka tidak hari ni??hehe
Ada beberapa jam lagi kita kan bersungkai
Hari ni saya berbuka jam 6.32 pm (^__^)
Alhamdulillah berpuasa utk hari kedua..

Hari ni saya ada kawan baru kenal
Padahal kami sebumbung tempat belajar cuma
berbeza kampus jakk hehe
Namanya Cik Eyana (^__^)v

Thanks dear sebab rajin follow my story :)
Keep in touch yaahh via our bloggy & FB hihi
Ok jom follow me story tentang
tempat2 BEST holiday kat sinun ekekeke





dua budak ni Kembar Kesayangan my big family
opss terlompat awal sudah ni gambar haha
time ni singgah makan kat pekan
Bau
pulang dari 'cuci mata' di
Serikin

Next tempat best utk holiday with family..
Stay di chalet Sematan Beach
Best sangat2 pantainya luas gilerr (dh mmg pantai mmgla luas)
pagi2 air surut jadi dapat pegi sampai ke tengah laut tu
then tulis nama2 kat pasir ngeeee ❤


Bukan saya disebalik emoticon itu..bukan saya haha (tipu dosa)
with beloved cuzz menghabiskan masa bersama-sama
di swimming pool bahagian budak2 wakakaka
kami sangat pandai swimming :P


Next jom kita pegi Serikin yahuuuu..
Agak jauh lahh jugakk penat bontot duk lama2 dlm kreta haha
If kamu nak tau details pasal Serikin
just search kat google okeyyhh
thenyou will know betapa ianya tempat
'syurga shopping' kahkahkah



Ok rehat berteduh jap menyempit2 kat gerai2 baju hehe
Siapa rasa diri mereka
puteri dan putera lilin
sila2 lah rajin bawa payong ok sebab kat sini
PANAS a.k.a HOT gilerrr..itam legam kulit wooo

Kat gerai paling hujung, kamu akan nampak tentera berjaga
kenapa???sebab selangkah jak kakimu jejak kat tanah sebelah
anda bukan lagi berada di
Malaysia hihi

Ok trip seterusnya kita holiday ke Matang Family Park
sangat sesuai berpicnic bersama keluarga semasa school holiday
dapat mengeratkan hubungan dan release tension hehe
sila double click gambar di atas utk lebih details


Lebih kurang beginilah pemandangan Matang Family Park ni
ke sana ke mari kami carikk port tapi semuanya full huhu
last2 kami lepak sini lah area paling hujung tapi ok jugakklahh
airnya sejukkkkk...banyak batu2 sungai..bestlahhh :P


woott woott ok ni bukanlah tempat utk bercuti hehe
ni tempat utk bersantai beriadah petang2 cuci2 mata haha
we all on the way ke Pustaka Negeri Sarawak
bukanlah nak pegi baca buku wakaka *ketawa kejam*

tetttt pegi toilet dulu bahh haha
isk3 si Amal ya ambik gambar kami
adakah patut haha sik patut..sik patuttt :p
saja show off
toilet pustaka ni lawa & sgt bersih!!!

Yeahhh ni la tujuan utama kami ke Pustaka Negeri Sarawak
bagi ikan2 makan kat tasik hehe
kat luar pustaka ni tempat org2 beriadah petang2
banyak sgt org dtg bw anak2 jalan2
kawasannya pun sgt luas..best
jogging ramai2

So next holiday the end of the year 2010
Wait and see saya & big family
menghabiskan waktu cuti together
berkumpul ramai2 with beloved cuzz
yeahhhhh can't wait it ❤




sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,

Bookmark and Share

Comments

Zura said…
alamak teringat mase ke sana dulu...serikin mmg syurga shopping...tp sbb akak asal dr semenanjung so panas dia xbape tahan sgtlah...
eyana ~_* said…
hai cik syaza..

wahhhh...best3, mmg best...teringat lak memori jln2 g tempat yg tersenarai...hehe..paling best kat sarikin..p hotzz skit lah kan? hehe..
baru2 ni kmk g muzium2 jak kat kuching n sempat g satok...then g srwk regatta..

cheewah mention nama kmk...malu2 meow dh kmk tok..hehe..anyway thanks syaza, keep in touch ~_~
zura: pon dh penah pegi ekk?ni mesti borong byk brg ni kan hehe yup, sana pns sgt..sy pon xtahan huhu abis itam legam huhu

eyana: hehe ktk pon dh penah pegi smua tmpt ya ka?best owhhh hehe..kmk lamak sik pg muzium..ada prubahan ka?hehe..
eyana ~_* said…
mek xtauk juak mk madah ada perubahan or x...coz 2 pun 1st time kmk g muzium..hehe..apapun nice view..cuma muzium kucing lum sempat masuk sbb tutup time 2..hihi mun kat sarikin family shopping sakan..mcm2 nya beli kat sia..kepak asa p happy ^^

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …