Skip to main content

{ Belajar buat bun cocej & tausa..nyum3 }

Dah finish praktikal
Dah finish buat full report
Tggu nak grad jakk huhu
Maybe further lagi kot..
wait and see jak lahh hihi :D

Selasa lalu join kelas buat
bun sosej & pastri tausa
selama ni tau makan jak bun sosej kan
bila dah belajar buat
best pulakk hehe

enjoy the pictures :)

Mula2 sediakan bahan2 ikut resepi (^_^)

Adun semua bahan2 :D

Potong sosej ikut ukuran kesukaan ramai :p

Kalau rasa nk bisnes..sebaiknya timbanglah setiap doh tu ekk jd sama saiz :]

jeng3 sosej sudah selesai dibalut hehe
sapu kuning telor & letaklah mayonis..

Kemudian bakarlah..makannnn nyum3 ;D

Ini pulak pastri tausa..asingkan dua doh..
doh air dan doh minyak then bg bulat2
bg masok inti kacang hitam tu..

tadaaa..siap dah..bakarlahh hehe
ok lah penat dah :P
susah nak ajar by written ni..
nak resepi?search la kt google ekk
sama jak tu hihi
nak kena amali jugakk !
will try it this weekend with my mum hihi




sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,
Bookmark and Share

Comments

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …