Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2010

{Cuppycake yg xberapa nak jadikk tapi nyaman jugakklahh..chez tu ngn stroberi flava hihi}

Bangun pagi gosok gigi
Cuci muka dan andikkk
Terus pegi dapor niat nak breakfast
tapi tukar plan buat cuppycake hahaha

ni bukanlah cuppycake seperti yg ada di pasaran
ni bukanlah cuppycake yg kebabommm3
ni bukanlah cuppycake yg lawa2 mcm korang punya
ni sekadar cuppycake meluah rasa wakaka
apa2 jak laaa..

Cuppycake dua rasa..
Marah tapi suka wakakaka
bengong suda ownernya ni
layannn..
|
|
|
|
V


Yg colour white tu adunan cheese.
Yg colour pink tu adunan srawberi.
Bagi gabung jekk then bakar kt oven..malatoppp!!!

Tadaaaa...siap dahh!!!
Cuppycake yg tak berapa nak lawa tapi nyaman (>__<)
Biarpun tidak mendapat apa2 komen lepas diMMS
tapi xpalah...uhuksss :(
habis jugakkk dimakannn oleh seisi keluarga ~

Kari Ayam........nyummmmmm3
Bukan saya yg masak..saya tidak pandai masak haha
ok la tu jujur kan :D
bOo yg masak..dia hantar untuk lunch tadikk
thanks dear ngeeee :')

next entry kita continue dating lagikk ek (^__o)




❤sharing is caring is sweet❤ ONLY SUTERA,

{ Belajar buat bun cocej & tausa..nyum3 }

Dah finish praktikal
Dah finish buat full report
Tggu nak grad jakk huhu
Maybe further lagi kot..
wait and see jak lahh hihi :D

Selasa lalu join kelas buat
bun sosej & pastri tausa
selama ni tau makan jak bun sosej kan
bila dah belajar buat
best pulakk hehe

enjoy the pictures :)

Mula2 sediakan bahan2 ikut resepi (^_^)

Adun semua bahan2 :D

Potong sosej ikut ukuran kesukaan ramai :p

Kalau rasa nk bisnes..sebaiknya timbanglah setiap doh tu ekk jd sama saiz :]

jeng3 sosej sudah selesai dibalut hehe
sapu kuning telor & letaklah mayonis..

Kemudian bakarlah..makannnn nyum3 ;D

Ini pulak pastri tausa..asingkan dua doh..
doh air dan doh minyak then bg bulat2
bg masok inti kacang hitam tu..

tadaaa..siap dah..bakarlahh hehe
ok lah penat dah :P
susah nak ajar by written ni..
nak resepi?search la kt google ekk
sama jak tu hihi
nak kena amali jugakk !
will try it this weekend with my mum hihi




❤sharing is caring is sweet❤ ONLY SUTERA,