Skip to main content

= Tahu tak apa tu 'Jingle' & 'PSA' ?? =

Jingle..trus ingt krismas hehe
jingle bell 2x..
saya pun baru tahu benda ni
time praktikal..maklumlah dulu ambik subjek
radio 1 jak..belajar teori jakk radio 2 tak ambik
sebab konti kitorg dlm 'pembinaan' masa tu
tapi now semua dah serba baru..
so our junior lah yg beruntung huhu

Jingle ni lebih kurang macam promosilah..
yg ada lagu2 pendek & bersambung2
then ada dialog pendek mcm sketsa pendek
or promo or info macam tu la hehe
pernah dengar radio kan?
carikk sendiri kat radio :D

kalau PSA ni pulak..maksudnya
Public Service Announcement..urmm betul ka tu ya
in malay pesanan khidmat masyarakat hehe
contohnya "Pandu cermat, jiwa selamat" :D
tapi before announce ayat tu, ada mcm dialog pendeklah
or kata2 or whatever la hihi

Jumaat lepas saya & kwn2 berpeluang buat
jingle & PSA sendiri dgn bantuan DJ Nieza
thanks dear...!!!!!
lepas skrip kena approve oleh boss..
terus kitorg pegi recording hehe
ok jommm tengok :D
|

|

|

|

ni turn saya recording..
baca skrip sambil rasa nak ketawa pun ada hahaha
sometimes geli dgr suara sendiri miahaha
memang sah xda bakat jd DJ..lg pon tak pernah
terlintas kot hikhikhik..sekadar mencuba masa praktikal
bila lagi nak try test semua tu kan :)

before recording kena booking konti dulu hehe
thanks Nieza coz tolong booking utk kitorg
thanks a lot dear ❤

With Ain..thanks dear..ko byk tunjuk ajar hehe
oleh sebab ko lagi byk pengalaman so ko la kena edit
semua jingle tu hihihi :D

thats the girl names Nieza !!!
DJ Nieza...Wahhh!!!hehe her tagline :D
Papon, pengalaman yg sgt best lah minggu lepas..
Urghh..rabu depan dh tukar unit pulakk..
i'm gonna say bye bye to Sabah FM..
and say hye to B.E.S (^___^)




sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,
Bookmark and Share

Comments

ambik pengalaman..
itu penting...
;)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …