Skip to main content

= Cara nak elakkan others ambik gambar2 kita dalam blog huhu =

Ok ada yg tanya saya how to bagi private gambar2 dlm blog
supaya dpt elak org lain ambik gambar2 kita huhu
saya pun kurang pasti macam mana tapi inilah
cara yg saya gunakan..

try test lah ekkk :)

entry ni kira repost lah tapi ada gak
saya tambah info sikit hehe

(Sila 'double-click' gambar untuk tumbesaran)

|
|
|
|
|
|
v


1. Cara 'privacy' kan blog anda
means tak nak blog kamu ditemui dalam
'search engine' dan google blog listing


Klik Dashboard --> Setting --> Basic
lepas tu pilihlah 'No' atau 'YES' seperti yg
tertera dalam gambar di atas


2. Cara nak 'disable' your photo di blog
means org xdapat nk curi dgn double click gambar korang huhu

Seperti biasa kamu nak create entry baru..
mesti ada yg nak upload gambarkan?
Klik Dshboard --> Posting --> New Post --> Edit HTML
Ok nampak tak
URL yang saya highlight tu?
URL tu sama ada kamu nak buang ataupun
gantikan dengan URL blog kamu..
So lepas tu org xkan dpt nak click gambar kamu huhu

tapi if korang buat camtu sahaja pun xberkesan..
korang kena pasang gadget
Disable Click Right
so org xdpt nk right click utk save gambar kamu huhu

3. Cara pasang 'Disable click right'

cara pasang gadget ni ada banyak cara..
kamu just klik link kat bwh ni & follow the arahan :)
KLIK SINI
KLIK SINI

selamat mencuba kawan2 :)

*sekadar memberi pandangan..sekadar mencuba yg termampu nak lindungi kepunyaan kita..kalau kena hack jugakk..tak tau lah saya nak komen hehe*





sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,
Bookmark and Share

Comments

.aira. said…
saje je right-click, kiut plakk ayat yang kluar tuu, HAHA

jempot lihat blog and tingglkan jejak di entri ni yaw :D
aiz batu campur - tips mengelakkan perut buncit, haha
wawa said…
nice try...

script x kn load kalau kita matikan javascript dkt browser..

=P

..its fun to used..
fariQuE said…
hahaha , good info , btw , nice music laa kat ur blog. sesuai dgn jiwa saya mlm nie , music ni nama apa ekk ?
hye there..thanks for the info taw..beguna sangat utk beginner mcm saya ni hehe..nanti free2 singgah lah blog saya pulak :)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …