Skip to main content

= Bagaimana nak tempek 'Nuff Floating'?? =

bagaimana nak tempek NUFF FLOATING???
Saya pun baru belajar tadi..

saya try search kat google hehe
banyaklah cara tadi
ada yg saya faham & ada yg saya xfaham :P

tapi yg ni cara paling ringkas kot..
saya belajar dari dari SINI
saya bagi point ringkaslah ekk
|
|
|
|
V

1. Klik 'Dashboard' ---> 'Layout' ---> 'Page Element'

2. Klik 'Add Gadget' mana2 bahagian..pilih jakk

3. Klik bahagian 'HTML/Javascript'

4.Paste 'coding floating' seperti yg tertera dalam
gambar kat bawah ni

(means ---> your nuffnang coding skyscraper)

5. Klik 'Save'





Bookmark and Share

Comments

waaa...
tq 4 the knowledge...
;)
FyZa said…
tengs 4 da tutorial swety..=)
siti aida said…
salam sutera kasih..
nak tanye blh? =))
nuffnang coding skyscraper nak dapat kat ne ye..maksud saye nak amik kat ne..kat add ads ke? ataupun mane2 code yang letak kat header, sidebar or antara post..saye tak bape paham..huhuhu
siti aida said…
salam sutera kasih..
nak tanye blh? =))
nuffnang coding skyscraper nak dapat kat ne ye..maksud saye nak amik kat ne..kat add ads ke? ataupun mane2 code yang letak kat header, sidebar or antara post..saye tak bape paham..huhuhu
@SITI AIDA: kod utk skyscraper tu awk boleh dpt dari iklan nuffnang yg dorang dh khaskan utk skyscraper..tp kalo xnak letak iklan, letak gambar pun boleh, contoh mcm kt sebelah kiri blog saya ni..ada nmpk kan gmbr kecik yg ada link blog saya?
siti aida said…
terima kasih sutera.. =))
iklan khas utk sktcraper? nak dapat cemane ye.. :(
@SITI AIDA: sama2 :) sori lmbt reply, time cuti ni jarang nk blogging slalu dh, tu yg lmbt cek komen kt blog..urm, if kmu ada bnda urgent nk tanya, tanya jekk kt page FB blog saya k :]

iklan khas utk skyscraper tu kmu leh dpt kt akaun nuffnang.iklan nuffnang skyscraper tu ada dh kt blog kamu, tu kat sidebar sebelah kanan yg paling atas tu..itula code die :)
siti aida said…
owh ye ke..hehehe. baru saya tau. maaf la, saya ni bute it sikit...terima kasih banyak2 ye sutera sudi layan saya yang bute it ni.. =))
@SITI AIDA: hehe no problem bahh :) kamu copy jekk code yg sedia ada tu ok..tp sebelum paste tu, taip dulu code depan yg mcm kt gambar rajah tu k..

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …