Skip to main content

=Apa pendapat kamu dengan pelajar lepasan ijazah yg bekerja di tempat kamu? =

Entri kali ni bukanlah nak membangkitkan amarah
dan bukan juga mahu menyentuh mana2 sensitiviti
harap berfikir secara profesional dan dewasa
saya tergerak hati nak share isu ni..
[Sila klik gambar rajah utk tumbesaran]

sebab agak terasa 'pedas' gak lah telinga
bila baca 'hujah-hujah' mereka2
yg mungkin menganggap diri mereka profesional
harap maaflah kpd yg berkenaan..

tapi kami jugak ada perasaan..
tolonglah juga hormat perasaan kami
(even aku lom abis bljr lg tp bakal2 menempuh
alam sebegitu rupa huhu)

Mungkin ada kebenaran jugaklah setiap
hujah yg dilontarkan tapi sila beringat..
bukan semua bersifat macam tu yaa..
betul tak kawan2???

Makanya sila lah beri teguran
atau kata2 nasihat yg boleh buat
individu2 berkenaan sedar & tidak mengulanginya
Macam mana kita nak maju kalau masih berperangai
sedemikian rupa?

Tak guna juga meluah perasaan over mcm tu
kat laman web sosial sebab ianya akan buat
orang2 lain terasa pedih even tiada kaitan..
tapi ingatlah...
setiap apa yg kita lontarkan dari mulut
ada bayarannya..

Sekadar berkongsi perasaan sebagai seorang
pelajar yg bakal menamatkan pengajian huhu
Kami budak baru belajar,
Kalau salah tolong tunjukkan :)






Budi bahasa budaya kita :)
Harap maaf sekiranya entri kali ini agak
menyentuh sensitiviti sesetengah individu..
tapi take it as positive ya kawan2...
kita ambil ni sebagai pengajaran
dan jangan bertindak di luar kawalan ok..
buktikan bahawa kata2 mereka SALAH :)
PEACE...1Malaysia hikhikhik


sharing is caring is sweet


ONLY SUTERA,
Bookmark and Share

Comments

take positive la ni ^_^
FyZa said…
ya2..think +ve..jgn kita jd mcm 2 suda..wink3..^^,
~AmyLiana8886~ said…
ye btul..1malaysia..jdkan iktibar..
Amir said…
tak perlu la kutuk lebih2... xbaik btol dorang ni.. kalo benda2 camtu terkena atas batang hidung sendiri cmne kan? sabar jela.
amy, yup betul tu :)

amir, tu la pasal..masa awl2 baca tu pns gak la tp bfikiran profesional la kan..take it as positive & cbrn..
Redbloodsnow said…
apalah cdak tok. suka ati mulut jak. nasib bait mek bkn graduan...mun mek graduan, kompom mek sentap juak yan. pa jak lah daknya ya. tuyuk!
yala kak zie..biyukkk sa nyawa hehe
sik hal biarkan jak sidaknyaa..pndey diam ya kelak hehe

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …