Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2010

[ Happy Birthday My BiG boSS ]

| HaPPy BirthDay tO my BaPak |
17 ApriL 1960
sWeet 50 hehe tua suda kan =)
semoga panjang umur & dimurahkan rezeki
amin...

bah lagu untuk bapak ku..ngeee (^___^)
|
|
|
|
V

Terpanar aku pada sentuhan keramatmu
Mengheret aku mentafsir memori silammu
Dulu ku ragu apa terbungkam dibenakmu
Kini ku tahu apa yang terbuku di hatimu

Surut dedarku pada usapan manteramu
Tunduk ungkalku pada ketegasan dirimu
Terpasak semangat pada keyakinan tekadmu
Keakuranku pada tunjuk dan titah arahanmu

Oh ayah,
Tak pernah ku tanya
Kemana tumpahnya keringatmu
Oh ayah,
Tak pernah ku hitung
Berapa banyak kerutan di dahimu
Yang ku pinta hanyalah kemahuan hatiku
Yang sedaya ayah laksanakan

Kau pendorong bukanlah pendesak
apalagi memaksa diriku
Aku terlorong bukan terdesak
apalagi rasa terdera

Tak terkuis dugaan menduga
Apalagi takdir yang menerpa
Aku mengharap bukan menolak
Apalagi cuba melupa

Lestari kasihmu tanpa batasan
Sempadan waktu yang memisahkan
Abadi hingga ke hujung usia akhiran masa
Sentuhanmu amat bermakna..

(In-Team : Sentuhanmu)









ONLY S…

[ Tips elakkan diri drpd diSANTAU ]

Assalamualaikum & Salam Sejahtera my readers =)apa aku nk kongsi hari ini ekk??ok macam biasalah seperti kemaren heheaku menonton Wanita Hari Ini TV3ok, isu for today sangat menarik iaitu SANTAUseram jugakk aku dengar huhuada jugak tips elak diri daripada terkena SANTAUjommm jenguk kat bawah
l
l
l
l
l
l
Vcredit : pakcik google, sedutan dari filem SANTAU

wakil daripada Pusat Rawatan Islam Darul Ruqiyyahbeliau bagitau tadi cmna pengamal2 santau ni buatbahan2 kotor santau..antaranya contoh Santau Anginpengamal tu letak bahan yg sudah dipuja2 tu ke dlm botolbeliau ada bg nampaklah td cth botol berisi bhn santaubotol tu akan dipuja2 oleh pengamal santaubila botol tu dah penuh(aku pon tak sure 'bnda' apa yg bg penuh tu)bahan2 yg ada dlm botol tu la dihantarkt org yg mau disantau..seram huhu..so beliau ada bagi tips elak santau la tadiantara tips2 yg beliau share :


1. time kita nak minum, pegang cawan tuletakkan jari kat bhgn bwhsebab bahan2 santau biasanya berada kt dasar air tubacalah a…

[ fesyen gendong baby comel !!! ]

Salam to all my readers (^__^)
baru jek post entry tadi kan..post lagikk ni
tadi tengah sedap2 layan lunch
terkesima jap tgk WHI hikhikhik

Fesyen Gendong Anak !!
auchhh sweet lahh kamu kamu hehe
nampak comel okey
fesyen gendong baby ni actually dari zaman
nenek moyang kita lagi

tapi sekarang dh dimodenkan lagikk
alalala sweet sangat hehe
aisehhh aku pulak teruja padahal
belom ada anak kot :P

credit: WHI TV3

model dalam rancangan Wanita Hari Ini tadi
ngeeeeeee comel kan gendong baby :P

so now kepada ibu2 di luar sana..
gendonglah anak2mu hehe senang buat keja kan
xlah penat tangan dukung baby yg berat2 sihat2 tu
utk details lagi pasal gendong2 ni
sila klik info kat sini Berita Harian : Teknik Gendong Bayi


OnLy SutEra,