Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2010

::: TUTORIAL NUFFNANG :::

quick update ~
entry kali ni just nak share
cara nak tempek kan widgetexchange nuffnang
kat bahagian tepi kat bwh blog tuu..
maybe ada yang tau dah kan..
aku buat ni atas permintaan seorang akak =)
Kak Rahimah..betul ke nama akak ni??hehe
sori kalau salah ekk..ternampak kat blognya

akak tu drop mesej kt my chatbox..
so aku nak tunaikanlah permintaan akak tu hehe
hope boleh membantulah..
maybe ada gak bloggers kat luar tu berminat..
bolehlah sign up kat nuffnang ok hihi

* sila double-click gambar di bawah
utk tumbesaran
sebagai panduan utk lebih faham*

Ok mula-mula..
sila sign in dulu akaun nuffnang
lepas tu sila klik bahagian EXCHANGE
ade nampak kan gambar kat bwh
yang saya bulatkan tuu..
l
l
l
V
lepas tu..
skrol turun bawah sikit..
bacalah dulu bahagian atas tu ekk info lanjut..
silalah pilih jenis wiget =)
jangan lupa tulis apa2 je la kat bahagian
kotak sebelah kanan tu..
yang tu status kamu kat wiget ~


ok lepas dah pilih wiget yg chantek2 tuu
sila copy code yang kat bawah nii..
sila ikut arahan yg ada kat situ hehe

::: TIPS NUFFNANG :::

Ads NUFFNANG ku..plz click (^_^)

aritu jalan2 kt blog kwn2..
then terjumpa entry menarik !!
pasal nuffnang hehe
wahhh selama ni aku tak tau kott..
main klik2 jek tp stil jugak tak bertambah???
nak tau kenapa??
sila baca artikel kat bawah..
*aku dah mintak izin pinjam entry beliau*
aku ambik dari penulis blogE-DEKZ
thanks a lot to him sebab bagi info yg
yang menyedarkan kita sekalian hehe
kepada gadis bernama SARANG SLAP ME PLZ
hope this entry boleh buat ko faham sikit2lahh
pasal nuffnang..
kalo tak faham gakk..
ko try tanya empunya artikel ni k =)
xpayah malu nak tanya..
orangnya baik (^_^)


Tip-Tip menggunakan NUFFNANG
Baca Ini!
Nak Tau Kenapa?

Selalu ada di shoutbox anda perkataan seperti ini
“Klik Potato anda”,
”Tembak Nuff anda”
dan sebagainya betul bukan?

Bila anda lihat seperti itu anda berasa ramai
yang sudah klik ads anda,
anda lihat di Akaun Nuffnang anda UNIK IP
makin meningkatkan?
Tapi Income masih rendah juga,

SEBABNYA BEGINI : -

Apabila NUFFNANGER atau PEMBACA Blog anda
MengKLIK Ads/Iklan anda,
mereka akan…