Tuesday, July 23, 2013

TIKET MURAH MALAYSIA AIRLINES (MAS) JOM BALIK KAMPUNG BERAYA 2013


Perjalanan jauh tak ku rasa, Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara, Yang selalu bermain di mata

Nun menghijau gunung ladang dan rimba, Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu, Semuanya bagaikan turut gembira

Balik kampung oh oh...( 3X ), Hati girang
Ho ho... Balik kampung (3X), Hati girang

Terbayang wajah-wajah yang ku sayang, Satu-satu tersemat di kalbu
Pasti terubat rindu di hati, Menyambut kepulangan ku nanti

Lirik Balik Kampung - Sudirman Hj. Arshad

Maklumat lanjut di Laman Web Malaysia Airlines

Assalamualaikum dan hello readers !
Balik kampung..woooooo balik kampung..woooo balik kampung..hati girang! Amboiiii semangat nak raya. Maklumlah tahun ni aku balik kampung, oyeahhh ! Aku tinggal di kampung pun ada kampung tau, kampung girl gitewww hehe. Minggu depan Mak Jemah balik kampung dah u'ols ! Horeyyyy !! Thank you Malaysia Airlines (MAS) sebab menaja penerbangan we'ols..cehhh perasan. Maksudnya, thank you MAS sebab menawarkan harga tiket return KK-Kuching dengan harga berpatutan. Kami beli lama dah, bulan lepas. Kira okey lah naik MAS walau mahal sikit banding Air Asia, sekurang-kurangnya tak lah memeningkan kepala sebab bingung fikir luggage kargo. Maklumlah, balik kampung nak raya dah tentu bawa banyak barang. Kalau MAS kan 30 kg per individu untuk luggage, free dah tu sekali harga dengan tiket. Kalau AA, nak kena beli lagi. Bila dah banding harga, lebih kurang saja.

Memandangkan dua minggu lebih saja lagi kita nak menyambut hari lebaran, MAS menawarkan pakej tiket penerbangan balik kampung murah. Memang rugi kalau tak beli, untunglah kalau yang dari KL dan Kuching. Kalau dari Kota Kinabalu, hanya ke Labuan, Sandakan dan Tawau saja ada tawaran. Tawaran tersebut dinamakan "Ramadhan Deals" untuk Economy Class, booking period ialah bermula dari 19 Julai 2013 sehingga 29 Julai 2013. Penerbangan pula bermula dari 21 Julai 2013 sehingga 31 Julai 2013 sahaja. Tertakluk kepada terma dan syarat. Jadi, kepada anak perantau yang nak balik kampung dan sudah minta cuti raya, bolehlah booking tiket cepat! Berbaloilah naik MAS kalau bawa banyak barang hehe. Berikut antara senarai harga tiket 'Ramadhan Deals' :

Dari Kota Kinabalu ke :
Labuan, Sandakan dan Tawau.
dari RM90 (Sehala) dan dari RM100 (Pergi-Balik)

Dari Kuala Lumpur ke :
Alor Setar, Johor Bahru, Kota Bahru, Kuala Terengganu, Kuantan, Langkawi, Pulau Pinang
dari RM50 (Sehala) dan dari RM100 (Pergi-Balik)

Bintulu, Kota Kinabalu, Labuan, Miri, Sandakan, Sibu, Tawau
dari harga RM100 (Sehala) dan dari RM200 (Pergi-Balik)

Kuching
dari RM90 (Sehala) dan dari RM180 (Pergi-Balik)

Dari Kuching ke :
Bintulu, Kota Kinabalu, Miri, Sibu
dari RM90 (Sehala) dan dari RM100 (Pergi-Balik)

Jadi, bagi mereka yang berkeluarga dan bawa banyak barang untuk balik beraya, sesuai sangat booking tiket  MAS "Ramadhan Deals" ni. Harap cun lah dengan cuti raya korang. Bagi badan sorang dua dan tak bawa banyak barang, rasanya bolehlah naik Air Asia untuk jimat belanja hehe. Bagiku, dua-dua airlines pun bagus, masing-masing ada kelebihan dan kekurangan, yang penting, now everyone can fly hehe. Jom balik kampung ! Layari laman web Malaysia Airlines untuk tempahan dan maklumat lanjut.

TAG: MALAYSIA AIRLINES, AIR ASIA AIRLINES, NOW EVERYONE CAN FLY, HARGA TIKET MURAH, TIKET MAS MURAH, TIKET AIR ASIA MURAH, PROMOSI AIR ASIA, PROMOSI MAS, PROMOSI TIKET BALIK KAMPUNG, RAMADHAN DEALS, BALIK KAMPUNG, LIRIK BALIK KAMPUNG SUDIRMAN, RAYA 2013, KELEBIHAN MAS, KELEBIHAN AIR ASIA, KARGO MAS, LUGGAGE MAS

Anda sedang membaca artikel TIKET MURAH MALAYSIA AIRLINES (MAS) JOM BALIK KAMPUNG BERAYA 2013 dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2013/07/tiket-murah-malaysia-airlines-mas-jom.html
Semoga artikel TIKET MURAH MALAYSIA AIRLINES (MAS) JOM BALIK KAMPUNG BERAYA 2013 ini dapat memberi manfaat untuk semua.

10 COMMENTS:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi di sini :)

Anne Nurain said...

knapa la smpai 31 julai jak sdgkn cuti sy awl ogos.. huhuhu..
tapi antara MAS & AA, sy lbih suka MAS.. hehehe..

Era said...

Ehhh bestnyaa! Murahlahh!

Zuan said...

hehe tak terasa la zuan ngan lagu balik kg tahun ni, mungkin sebab tak balik jauh kot, balik melaka je taun ni

FiZ said...

hari tu ada tengok iklan ni.best jugak tapi dah duduk dengan family, takkan nak beraya kt tmpt lain kan..hehe


selamat brpuasa :)

Barang Murah China said...

saya suka MAS. best la

dear xila said...

murahnya! AA skrg ni harga mcm tak berapa murah tau hari2 dok usha tix AA heee

iPai said...

wah beli tiket honeymoon ni .. heheh

Hanie Dew said...

aih..murahnya yann.tpa ku tak balik tawau tahun ni..raya kl jak.

ieda immi said...

yee rasa x sabar nak balik kg kan ;)