Monday, April 08, 2013

DISTANCE & JAR OF HEARTS. LONG DISTANCE RELATIONSHIP & BROKEN HEART.


Dah lama rasanya aku tak bermadah pujangga dalam blog ni. Kira-kira dua tahun lepas memang sangat aktif update entri berkisarkan kisah cinta. Hello? bukan kisah cintaku. Maksudnya di sini, 'ceramah motivasi' bagi mereka yg putus cinta atau yg bermasalah dalam hubungan cinta. Cewahhh geli. Selagi kau tidak berada dalam situasi tersebut, bukan senang kau nak 'up' entri berkaitan kisah perasaan, tau? Bukan mudah. Pedulikan apa org nak kata tentang blog kita, blog jiwang or what so ever, yang penting ada orang lain yg sememangnya memerlukan perkongsian dari kita untuk bangkit semula, ceahhh !

Long distance relationship. Bukan semua orang mampu untuk melibatkan diri dalam situasi hubungan jarak jauh. Ada yang hanya mampu bertahan sekadar di awal dan pertengahan hubungan, kemudian 'kalah' di hujung jalan. Macam aku jugak sebelum ni haha gila pengakuan berani mati. Alasan comel macam biasa orang nak putus, 'kita tiada jodoh'. Ingat senang? bila kau dah ada pengalaman sedemikian, lepas tu kau cuba lagi dan terus cuba lagi mengharapkan pasangan yg seterusnya bukan berperangai seperti sebelumnya. Bukan senang kalau kau bukan seorang yg berani tanggung risiko. Ini tidak termasuk bagi cinta monyet dan main-main cinta (golongan playgirl dan playboy).

Communication. Dalam hubungan cinta tidak kira jauh atau dekat, komunikasi tersangatlah penting. Biasanya bagi yg baru-baru nak feeling tangkap cintan ni, komunikasi pada peringkat awal tu memang meletop-meletop punyalah. Tapi, bila dah masuk fasa pertengahan, haaahhh kau tengoklah apa jadi kalau komunikasi tu makin kurang dan kau tak jaga. Kadang-kadang, setiap pasangan ni punya ego tersangatlah tinggi. Bila yg sorang tu senyap ja, yg sorang pun mulalah mogok comel ikut senyap juga. Masing-masing mengharap minta dihubungi. Mungkin dah habis 'modal' tak tau nak cakap apa lagi dah kot. Sebab tu la dalam Islam, sangat menggalakkan cinta selepas nikah. Nak tau kenapa? Tepuk dahi tu, tanya diri sendiri.

Layan dulu lagu di bawah ni kejap. Best lagu ni, makna tersangatlah tersurat dan tersirat. Perempuan memang comel sebab suka hayati lirik lagu. Lelaki jaranglah nak ambil tahu, sebab lelaki kan macho, lol.

The sun is filling up the room
And I can hear you dreaming
Do you feel the way I do right now?
I wish we would just give up
Cause the best part is falling
Call it anything but love

And I will make sure to keep my distance
Say “I love you” when you’re not listening
How long can we keep this up, up, up?

And please don’t stand so close to me
I’m having trouble breathing
I’m afraid of what you’ll see right now
I give you everything I am
All my broken heart beats
Until I know you understand

And I keep waiting
For you to take me
You keep waiting
To save what we have

Bah, dengar lagu Distance (Christina Perri feat Jason Mraz) di ---> http://youtu.be/-qX-EHUIwQ4

No, I can't take one more step towards you
‘Cause all that's waiting is regret
Don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love I loved the most

I learned to live, half alive
And now you want me one more time

Who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms

I've learned to live, half alive
And now you want me one more time

It took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
‘Cause you broke all your promises
And now you're back
You don't get to get me back

Don't come back for me
Don't come back at all
Who do you think you are?

Jar of heart (Christina Perri) antara lagu yg boleh buat seseorang rasa 'move on'..u get it? Baca dan fahami lirik lagu tu di http://youtu.be/HH7WXlf9WLk (^__^)

Who do you think you are?. Bila dah berpisah, ada hati nak kembali? Tidak mungkin. Hey lelaki, kau belum tahu lagi bila Bangkitnya Seorang Perempuan (dah mcm dlm drama TV3). Kalau aku punya prinsip, sekali dah berpisah, kau jangan berani-berani nak contact aku semula, aku pukul kau guna M16 haha. Tapi, tidak mustahil kalau jodoh panjang. Aku percaya jodoh Allah, sebab dah banyak berlaku di sekeliling terutamanya berlaku dalam hidup kawan baik ku sendiri. Dia siap lafazkan sumpah lagi tidak akan kembali dengan bekas kawannya tu..nahhh sekarang mau kawen sudah. Alololo sweet ! hehe.

Sebagai pengajaran, semua tu aku dah pernah lalui. Terima kasih kepada yg terlibat, sebab kerana kamu, banyak perkara aku belajar. Menyesal tu pasti, supaya tak ulang lagi kebodohan yg pernah dibuat. Kepada masa depan, aku tak tau kau siapa, tapi harap kau faham keadaan aku dan terima aku apa adanya. Tolong, hargai apa yg kamu dan kita miliki sekarang. Jangan sia-siakannya. Peace ! Selamat mengundi ! (^__^)

TAG: CINTA MONYET, HUBUNGAN JARAK JAUH, MASALAH CINTA, CINTA MALU, PUNCA HUBUNGAN PUTUS, TIPS HUBUNGAN JARAK JAUH, TIPS PUTUS CINTA, BERCINTA, PENGALAMAN CINTA, PENGALAMAN CINTA JARAK JAUH, PENGALAMAN HUBUNGAN JARAK JAUH, LONG DISTANCE RELATIONSHIP, CHRISTINA PERRI, JASON MRAZ, DISTANCE, JAR OF HEARTS

Anda sedang membaca artikel DISTANCE & JAR OF HEARTS. LONG DISTANCE RELATIONSHIP & BROKEN HEART. dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2013/04/distance-jar-of-hearts-long-distance.html
Semoga artikel DISTANCE & JAR OF HEARTS. LONG DISTANCE RELATIONSHIP & BROKEN HEART. ini dapat memberi manfaat untuk semua.

2 COMMENTS:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tak pernah xperience long distance.. tapi orng ckp, have faith klu in long distance relationship

amy1906 said...

hehe, i luv it...n mmg xsgka kn yan, fify ketemu jdoh ngn dia gak,pas nie mo tgu ko g nie....heheheh.....