Sunday, February 10, 2013

SELAMAT TINGGAL SUTERAKASIHYANN.COM

Salam sayang my readers :)

Tinggal tak kurang 20 hari lagi Suterakasihyann dot com akan dtutup. Tak mampu saya nak renew bayar 'roadtax' hihi. Bukan apa, macam membazir pulak. Dulu bukan main semangat lagi nak ada domain sendiri, bila dah beli, tak dapat nak blogging secara konsisten. Blog terabai. Jarang ber 'update'. Blog terus jadi 'kosong'. Pembaca pun kurang dah huhu. Sedeyhhh. Entahlah kenapa sekarang ni malas blogging dah. Idea tu banyak, sangat banyak. Macam-macam nak kongsi dalam blog ni, siap berimaginasi lagi, tapi bila dah nak on laptop, tekan suis tu pun malas dah haha kritikal, kan?

Boleh ja blogging via phone tapi macam tak puas, skrin kecik. See? Sangat tak bersyukur, kan? Banyak songeh hehe. Macam mana ehhh cara nak kembalikan balik domain 'blogspot.com' ? Nanti kalau dah tamat tempoh domain dot com tu, abisla tergendala seketika viewers tak boleh nak view blog saya huhu. Kalau betul-betul dah ready serius nak blogging, boleh beli domain lagi di NetKL sebab service diorang terbaekk.

Okeylah, kalau rajin nak berkunjung mesra di blog-blog berdekatan hehe. Oh ya, kalau berminat nak blog kamu diletak dalam autopublish dalam page facebook blog ni, boleh klik entri Pencarian Blog untuk Autopublish di Facebook untuk maklumat lanjut, okey? (^_^)

TAG: CARA TUKAR DOMAIN, DOMAIN MURAH TERBAIK NETKL, DOMAIN DOT COM

Anda sedang membaca artikel SELAMAT TINGGAL SUTERAKASIHYANN.COM dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2013/02/selamat-tinggal-suterakasihyanncom.html
Semoga artikel SELAMAT TINGGAL SUTERAKASIHYANN.COM ini dapat memberi manfaat untuk semua.

11 COMMENTS:

cik chinta said...

sedihnye T_T kt xde domain. pki bse je..huhu

[sutera kasih] said...

@cik chinta: ok bah domain biasa, sy pun nk balik ngn domain biasa hehe

cik chinta said...

suke r design blog ni. wat sinri ke? amik upah design blog x? klo amik emel me. nufaka@gmail.com

~AmyLiana86~ said...

amy dulu minat tp skrg xminat dgn domain sndri..hehe

Cik Syida said...

owh, camtu ye.. terkejut baca tajuk tadi

miza yusof said...

samalah kita yan.
awal-awal dulu miza pun semangat waja nak ada domain sendiri.
lepas tu dah tak konsisten berblog.
sekarang kembali ke dot blogspot :)

Izzat Eshak said...

Macam rugi je nanti dah x dapat semula domain tu?

[sutera kasih] said...

@cik chinta:
yup buat sendiri, ikut tutorial yg ada d google hehe header cilok kt google..sy x amik upah sbb x pro lg..try & error je ni huhu

[sutera kasih] said...

@Izzat Eshak:
domain asal ka mksd awk?

xila dot said...

alaa awatnya...nnti rangking jatuh la...renew je,..38 je kannn...paw bf cepat ;p

Cik Tia said...

saya lama sudah kasi tinggal tu (dot)com kak .. punya kachiwa .. hehe