Monday, January 28, 2013

PENCARIAN BLOG UNTUK AUTOPUBLISH DI FACEBOOK

Salam my readers,
Sebelum ni pernah letak banyak link blog-blog my loyal readers di facebook Suterakasihyann. Tapi, baru perasan yang RSS Graffiti lama tu tak berfungsi dah. Terpaksa remove dan ganti dengan RSS Graffiti 2.0 Beta yang baru. Makanya, kena cari semula link-link blog untuk di autopublish. Nak cari satu-satu tak larat huhu. Kepada yang berminat, jangan risau, FREE OF CHARGE. Tiada bayaran dikenakan sebab facebook memang free pun kita main haha. Okey, boleh baca di bawah tu ekkk :)

BANNER

Syarat-syarat: *drumroll*
  1. Buat entri dengan tajuk "BLOG UNTUK AUTOPUBLISH DI FB SUTERAKASIHYANN".
  2. Copy banner di atas & link kan dengan entri ini kemudian letak dalam entri kamu
  3. Sertakan link https://www.facebook.com/blogsuterakasihyann dan suterakasihyann.com dlm entri
  4. Paste link entri kamu dalam komen entri ini.
  5. Like facebook Suterakasihyann (Tidak wajib,digalakkan saja sebab blog kamu akan di autopublish dalam fanpage tersebut).
  6. Jenis blog adalah bebas kecuali blog yang mengandungi unsur-unsur LUCAH, MALWARE dan ILLEGAL DOWNLOAD LINK
Rasionalnya kena ikut syarat-syarat tu, senang saya nak tengok kewujudan blog yang nak join untuk di autopublish dalam facebook. Setiap kali kamu update dan post entri baru, secara automatik akan ter'publish' dalam newsfeed facebook. So, keberangkalian trafik dari pembaca tu ada. Saya tak menjanjikan trafik yang banyak yaaa. Pandai2lah korang letak tajuk pada setiap entri, sebab tu tajuk sangat penting dalam sesebuah entri setiap blog. Tawaran akan ditutup bila-bila masa saja. Selagi tiada tarikh tutup, selagi tu kamu boleh join ^__^

NOTA KAKI: Komen-komen yang dah dipublish, maksudnya link kamu suda dimasukkan dalam senarai RSS Graffiti facebook Suterakasihyann. Tapi, kalau url yg ada masalah, contohnya akan dpt notification 'We are unable to process this feed URL', terpaksa kena betulkan URL feed kamu dulu la ya..Thanks a lot yaaa :)

TAG: AUTOPUBLISH, RSS GRAFFTI BETA 2.0, CARA TINGKATKAN TRAFIK BLOG, NEWS FEED RSS, FACEBOOK SUTERAKASIHYANN, TIPS BLOG

Anda sedang membaca artikel PENCARIAN BLOG UNTUK AUTOPUBLISH DI FACEBOOK dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2012/12/pencarian-blog-untuk-autopublish-di.html
Semoga artikel PENCARIAN BLOG UNTUK AUTOPUBLISH DI FACEBOOK ini dapat memberi manfaat untuk semua.

3 COMMENTS:

zila manaf said...

weee boleh autopublish? noob nih..hehe

[sutera kasih] said...

@zila manaf:
boleh guna app RSS grafiti or network blogger di FB hehe jirannnnn, url feed blog awk xdpt nk detect la :(

nuyui a.k.a miss YUI said...

nmpk menarik ni..