Saturday, July 14, 2012

PATAH HATI - SAUJANA


Salam & hello my readers,
First time dengar lagu ni masa penutup majlis tilawah Al-Quran peringkat antarabangsa 2012 di TV1. Penuh makna lagu Patah Hati ni. Masa dengar lagu ni dengan member, fikiran bukan fokus patah hati sebab cinta or what ever yang berkaitan cinta dunia. Tapi fikiran kitorg terus terfokus dengan bekas anggota saujana. Faham? Kalau tak faham, tak payahlah faham hehe. Kalau nak dengar lagu ni, silalah search di google atau youtube. Lirik kat bawah. Oh, sesuai jugalah untuk insan patah hati dikecewakan oleh pasangan yang buta hati. Ok tu jak, bye.

Lirik lagu Patah Hati oleh Saujana

KAU TIDAK SEPERTI DULU
YANG KU KENALI DULU
RUPA HILANG SERI
MANAKAH MANISNYA

KAU TIDAK SEPERTI DULU
YANG KU KENALI DULU
MADAH TAK BERLAGU
MANAKAH GIRANGNYA

PATAH HATI
JANGAN TERDAMPAR SEPI
JANGAN TERSUNGKUR MATI
PATAH HATI
JANGAN LEBURKAN MIMPI
JANGAN MEMAKAN DIRI

BUKANKAH TUHAN CIPTAKAN MALAM
UNTUK BERADU MENANTI SIANG
BUKANKAH TUHAN TITISKAN HUJAN
MENANTI LIMPAH KEMARAU PANJANG

Sumber: http://anasaujana.blogspot.com

Anda sedang membaca artikel PATAH HATI - SAUJANA dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2012/07/patah-hati-saujana.html
Semoga artikel PATAH HATI - SAUJANA ini dapat memberi manfaat untuk semua.

20 COMMENTS:

Salwa said...

Lagu ni sesuai naikkan semangat orang yang patah hati. Sedap~ :)

cik dila said...

lagu saujana memang best. err,tp fokus dkt bekas anggota saujana?? hehe..

khairul akmal bin azman said...

adakah blogger ni tgh patah hati..

sila RT ke 32999

eva said...

kmk minat saujana dolok.. bahahha ;D

RazFiRa said...

a'ah lagu ni mmg untuk bekas ahli group mereka. harapnya hamba Allah tu dah berubah ke jalan yg benar :)

[sutera kasih] said...

@RazFiRa: ya? kannn...dgr ja lirik, terus fokus dia huhu

[sutera kasih] said...

@eva:
kmk nang peminat saujana dr dolok hehe

[sutera kasih] said...

@khairul akmal bin azman: hahaha xda mknanya :P

[sutera kasih] said...

@cik dila:
sila gugel hehe :P

[sutera kasih] said...

@Salwa: betul..hope boleh menyedarkan org yg patah hati :)

FiZ said...

salam.ai yan.sy suka sangat2 dengan lagu ni.memang kalo dengar tu, blh repeat banyak kali la.lirik dia best, rentak pun best.=)

khairul onggon said...

Kmk pestaem dengar lagu tuk.. Best juak... Menakah lagu tuk dituju rah ex sidak nok sekok ya? Harapnya bertaubat dan kembali ke pangkal jalan..

Bidadari Syurga said...

hai salam kenal...

hazanis said...

hidup perlu tabah :D nice entry..saya masih baru jln2 tngok blog org..ada masa tngk la blog saya http://kakiblogger.mygeng.org/#s01

adan said...

ada masa nanti nak try dengar la..

btw salam ramadhan kawan.. semoga ramadhan kali ni lebih baik dari sebelumnya..

anamizu kaito said...

lagu2 nasyid mmg tenang je rase bile dengar kan? hehe








Luv,
cik ana

Eera Shera said...

patah hati x semestinya sbb bercinta je..akan cari lagunye

.izzati liyana. said...

belum pernah dengar lagi nampaknya lagu ni.

hyeee! bertemu kembali. hee. cik syaza pon mcm dah lama tak update je kan? tapi tak selama sayalah.

Yousof said...

Kena cuba dengar nanti ni!


Pun sama, teringat kat sorang bekas anggota saujana tu.. Harap² Allah bukakan hatinya, insyaAllah

iPai said...

wah awat patah hati ni syaza ...

lama tak nyinggah blog bff ni .. heee

selamat hari raya .. maaf zahir batin