Tuesday, May 22, 2012

TUNGGU IKHLAS BARU NAK TUTUP AURAT?

sumber: http://poeticislam.tumblr.com/post/22853048697

sumber: IniKisahTia.com

Mari berhijab dan menutup aurat kita :)

Artikel yang menarik perhatianku, rasanya tidak rugi kalau kita baca sampai habis sebab banyak input bermanfaat dari artikel tersebut. Artikel yang saya maksudkan, artikel bertajuk Inilah Hikmah Bertudung yang kamu boleh baca di blog IniKisahTia http://www.inikisahtia.com/2012/05/inilah-hikmah-bertudung.html. Kita selama ini tutup atau balut aurat? Saya sendiri pun bukannya perfect sangat tapi saling beringat sesama kita. Tak salahkan? Berfesyen tak salah tapi jangan sampai jadi mangsa fesyen yang memalukan diri sendiri. Berdoa untuk diri sendiri dan semua wanita di seluruh dunia agar aurat terjaga. Peace :)

must read :
sumber: ZahidZidanPhotography

Anda sedang membaca artikel TUNGGU IKHLAS BARU NAK TUTUP AURAT? dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2012/05/tunggu-ikhlas-baru-nak-tutup-aurat.html
Semoga artikel TUNGGU IKHLAS BARU NAK TUTUP AURAT? ini dapat memberi manfaat untuk semua.

8 COMMENTS:

eva said...

suka bc statement irma... xpa2.. berdoa utk semua org ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

ikhlas itu dari dri sndiri kan.suka kata2 irma tu..suka gak jwpn UAI.

Amy Nbip said...

cantik dia btudung...sangat2 kagum bla tgok perubahn org ke arah yg lbh baik...:)

ayut said...

terima kasih atas ingatan...insya Allah.Selamat beramal :)

SENORITA ZATY said...

statement huhuuh suke suke , ingat lah kite kene ikhlas , menutup aurat kan bnde wajbb

bella hamzah said...

betul2 jgn nak tunggu ikhlas baru nak bertudung.statement yg biasa bella dgr is saya tak dapat hidayah lag.Hidayah sebenarnya ditujukan kpd org yg bkn islam terpilih masuk islam,jgn nk tggu hidayah baru nk pakai tudung coz pakai tudung adalah sesuatu yang wajib.kalo mati pon tak dpt hidayah mcamana?

xila riston said...

alhamdulillah...sy behijab nih pon masih memerlukan kesempurnaan dlm berhijab!! ayuh!!

sarah mohamad said...

Tersentuh hati baca kisah Irma hasmie ni. Orang lebih menghormati kita jika kita berhijab :)