Friday, May 04, 2012

SUTERAKASIHYANN TUMBLR


Salam & hello my readers,
Tumblr? Lama dah benda tu wujud di alam maya. Cuma baru semalam tergerak hati nak ada account tumblr sendiri. Tertarik dengan format dan gaya post tumblr. Very simple but nice. Tumblr ni pun lebih kurang macam blog juga. Kelebihan Tumblr, kita boleh tentukan jenis post berdasarkan kategori menu yang disediakan seperti Text, Quote, Video, Link URL, Audio, dan Chat. Sangat ringkas. Paling best, kita dapat reblog, repost, dan click favourite (love button). Tapi sebab utama saya suka tumblr ni sebabnya boleh tengok gambar-gambar AWESOME !!

Okeylah, nak berkenal-kenalan dengan dunia Tumblr pulak. Siapa ada tumblr, jangan lupa singgah dan kalau sudi meriahkanlah butang follow my tumblr hehe. Sesiapa ada tumblr tu, silalah kongsi URL tumblr kamu di ruang komen yeaaa. I'm a newbie of Tumblr..teheeee
Keep in touch with Suterakasihyann at ---->
Facebook : Sharing is Caring is Loving is Sweet
Twitter : @yannsazza
Tumblr : suterakasihyann.tumblr.com
Blog : www.suterakasihyann.com
Google Plus : Sutera Kasih
Info untuk pengguna baru Tumblr > 10 Useful Tumblr Tips That New Users Need To Know

Tag : Tumblr, New User Tumblr, Kelebihan Tumblr, Cara Guna Tumblr, Gambar Tumblr, Suterakasihyann Tumblr

must read > ISU MYKAD DAN SIJIL KELAHIRAN

Anda sedang membaca artikel SUTERAKASIHYANN TUMBLR dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2012/05/suterakasihyann-tumblr.html
Semoga artikel SUTERAKASIHYANN TUMBLR ini dapat memberi manfaat untuk semua.

12 COMMENTS:

Anum said...

wow bagus gak nie.. leh cuba

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

malas nk layan tumblr ni.. huhu

aReLaN said...

bagus2.tapi malas lak saya nak bukak tmblr.cukup la blog ni satu je.hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui xde..huuh..tweet pon xde..

J.Syazwana said...

kite ade tapi tak aktif. ehehehe

FiZ said...

best ke?dulu, tak tau pun apa benda nya tumblr ni...huhu

Aju Mohit said...

akak tak reti sume ni dik, kalau bermanfaat mmg elok kan

Santri T.P.I.N.I said...

sempat layan fb dgn blog je...

aimie amalina said...

heeeeee
sy pong baru buat tap lamee dh x buka
hahahahahaha

ABU said...

wah banyak join laman sosial hehehe.. aku tumblir ni aku ndak da ooo...

Ini Kisah Tia said...

ada jugak kak .. tapi jarang ba on .. hehee

Freaky said...

baru je follow anda :D