Saturday, May 19, 2012

KEGEMUKAN, MASALAH BERAT BADAN

sumber gambar-gambar: carian google
Salam & hello my readers,
Bila kurus, nak berisi sangat. Bila dah berisi gemuk, nak kurus pulak. Bila berat badan kurang, risau. Bila berat badan overweight lagilah risau. Memang tak pernah puas, kan? Begitulah manusia memang tak pernah nak puas. Termasuk aku teheee. Yang penting jaga kesihatan, okey? Haii bila dah gemuk berisi, nak kena beli baju seluar kain baru, sebab yang lama dah tak muat haha. Orang selalu cakap, orang gemuk berisi ni bahagia. Banyak la kamu punya bahagia, habis orang kurus tak bahagia? Nak jaga hati la tu hehe. Apa-apapun, jangan sampai obesiti. Makanan oh makanan, minuman oh minuman, kenapalah kau sedap sangat? Selalu menggoda ruang perutku hehe. Apakah?

Kenapa ada yang makan banyak, tetap jugak kurus, berat badan tetap maintain? Kenapa yang makan banyak, habis kembang sana sini especially bahagian perut, lengan, paha dan betis? Kenapa? Kenapa? Oh tidak. Masalah metabolisma? Masalah keturunan? Lemak? Haiyakkk.

Tag: Kegemukan, Masalah Berat Badan, Obesiti, Punca Kegemukan, Punca Obesiti, Cara Kurus, Cara Kurangkan Berat Badan, Kenapa Makan Banyak Tak Gemuk, Perut Buncit, Tips Kesihatan

Anda sedang membaca artikel KEGEMUKAN, MASALAH BERAT BADAN dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2012/05/kegemukan-masalah-berat-badan.html
Semoga artikel KEGEMUKAN, MASALAH BERAT BADAN ini dapat memberi manfaat untuk semua.

16 COMMENTS:

RazFiRa said...

saya gemuk! nak kurus gak!! waa

jeles tgok org makan banyak

Aju Mohit said...

7kg more to lose!!! Susahnya huhuhu

Arol Mubin said...

Arol memang spesis kuat makan, tapi berat badan maintain dari Form 3 sampai sekarang. Kurus keding! Kadang2 rasa tertekan jugak, sebab kurus sangat. Nak berisi sikit. Hehe! :D

J.Syazwana said...

saya tak gemuk tapi berisi.
kuang3.

dwaty said...

saya dari hari tu tak nak makan malam la konon... nak kurus... tapi godaan terlalu kuat... adeh...

syahirooAhmad said...

jomjom.. kurangkan beban kecapi impian... nak kurus ikot cara saya. hahaha.. wat iklan.. :D

chemay said...

chemay makan banyak.
tapi berat susah nak naikk.
tapiiiii bila dah naik.
susah pulak nak turunn
T____T

nuyui a.k.a miss YUI said...

makan ke x, tetap mcm itu je..takde istilah turun berat badan yg seharusnya kena turun

Sa Fa Az said...

ha'ah lah...
sy ni makan sikit dah naik badan
apalagi bila sy nak melantak.. :(
hehhee..

Ini Kisah Tia said...

TIA kurus .. nak berisi sikit .. haha .. manusia kan kak?

Kancil 8349 said...

kancil pun dah gemuk...

p/s : tanya je sebab Kancil pernah datang ke sana...urus kantin sekolah..sekitar tahun 2007

Uchi kay-f @hmad said...

yaan, saya kurg gumuk...ngee

Hanie Dew said...

aku tatau la dlm kategori mana. kadang bila aku makan byk orang kata bdn aku tak naik.tp aku rasa naik.bila makan sikit aku rasa bdn aku menten tp org ckap dah berisi..huhuhu..yg penting aku bole makan lagi cukup la.hahahahhaa..tp kene control jgk takut penyakit 3 serangkai tu dtg. baik mencengah dr mengubati kan.

eva said...

kmk xbahagia sbb xda perubahan.. ckit jak, sekilo hahaha

M Fizan said...

huu. saya lar tu. tengah mencari cara nak kurus u_u

Myra Jay said...

Sama gak cheq ni, nak kurus ;)

Jeles tengok orang makan banyak tp badan mantain kurus :)