Tuesday, April 10, 2012

PULAU PULAU DI SABAH, BAGUS BAH !!

Sumber: Facebook
Salam & hello my readers,
I LOVE KK & I LOVE SABAH. Do you love my Sabah? ahhhaaaa. Sabah terkenal dengan pulau-pulau yang cantik. Antara pulau-pulau yang terkenal ialah Pulau Sipadan, Pulau Mabul dan lima buah pulau di Taman Laut Tunku Abdul Rahman park antaranya Pulau Mamutik, ">Pulau Manukan dan Pulau Sapi. Antara pulau-pulau tercantik di Sabah yang ada dalam gambar tersebut ialah Bunga Raya Resort, Pulau Dinawan, Pulau Kapalai, Kelambu Beach, Pulau LanKayan, Pulau Layang-layang, Pulau Mantanani, Pulau Mataking, Pulau Pom-pom, Pulau Tiga, Tun Sakaran Marine Park, dan Turtle Island

Memang rasa sangat heaven kalau dapat pergi semua pulau tu. Setakat ni pernah pergi Pulau Manukan saja hehe. Memang best lah snorkeling di tepi pantai pulau Manukan walaupun tak reti berenang. Buat-buat tahu berenang sajalah janji dapat nampak ikan-ikan cantik dan dikerumuni ikan berwarna warni. Wahhhh terasa diri ini macam ikan duyung hehe. Harga tiket pergi Pulau Manukan termasuk tax, dalam RM30 sahaja. Tidak termasuk sewa alat snorkeling, harga sewanya RM10 sahaja. Tapi memang rasa puas hati berbaloi-baloi walaupun sunburn huhu. Jadi awak, bila kita mau pergi Pulau? :)

*Teringat kenangan dengan coursemate masa ambil kursus IBTP pergi camping di Pulau Teluk Melohom. Bestnya tido tepi pantai, nak lagi nak lagi !!!(^__^)

Anda sedang membaca artikel PULAU PULAU DI SABAH, BAGUS BAH !! dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2012/04/pulau-pulau-di-sabah-bagus-bah.html
Semoga artikel PULAU PULAU DI SABAH, BAGUS BAH !! ini dapat memberi manfaat untuk semua.

35 COMMENTS:

faiz fakhirin said...

wohohoho...bestnya...byk lagi pulau dlm mesia blum jalan ni...kena prepare untuk smpai ke sana...lawa gila pulau2 tu semua..fuhhhh

amy1906 said...

ba jom dtg semporna.....aku blnja korang stay d mabul cna,hihi.....aq ngan fai nk plan g pulau2 d cni nie,mo join????

AzRiey said...

wah..seronok tgk gambar pulau ni..harap-harap ada rezeki boleh sampai sana =)

boleh bah kalakau..hihi

Anne Nurain said...

bangga jadi orang sabah.. hikhikhik..
tapi... sy nda prnah lagi p pulau2 ni tau.. igt mahal p sana, rupany murah jgk aa? hehe..

Ahmad Syuxer said...

semua dalam gambar2 pulau ni awesome sungguh..biru menghijau..best snorkeling ni..

gadisBunga said...

saba sangatttt cantik! bulan pulaunye aje kan?

BISKUTMARIE(",) said...

Pernah singgah kt Pulau Manukan pastu jln2 pusing mamutik & sapi. Mase tu bercuti di KK, Sabah. Best2...

Anum said...

bestnya

Myra Jay said...

1 pun belum penah singgah Pulau2 di Sabah..

Pulau2 kat Semenanjung pun tak sempat terjah kesemuanya ha ;)

Shawn Razaleigh said...

cantekkkkk2. teringin nak p

Aki said...

pulau 3 ada ular di air dia.. syok.. :D.. ha ha ha.. sikit sa mo bawa balik rumah bikin pet.. Nasib tia terdaya.. :D.. ha ha ha..

J.Syazwana said...

memang teringin nak ke sabah.
tapi itu lah kene usha2 air asia wat promotion.
hehehe

~♥ iella ♥~ said...

wah..wah..bestnya klu dapat pergi sana... sedap mata memandang..

WEI LYN said...

p semporna bha

fieda said...

cantik2 semuanya..

Liza Razak said...

bestnye kalau dpt pergi sana...saya dah lama teringin nk pegi pulau kat sabah.ramai ckp pulau kt sana cantik2

xila riston said...

bawak kita!!!!!!!!!!!!!!!!

AmirFX said...

Ingin nak pergo snorkeling.. Ktk jadi tourist guide kmk jak kelak.. :D

Fadzmie Mohamad said...

Cantik kan? Proud to be Sabahan! ;) By the way, Kelambu Beach tu pantai ja tu. Teda pulau. Hehe.

aReLaN said...

subhanallah.indah sungguh alam ciptaan tuhan kan.bila la nak jejak pulau2 tu.pernah jejak skali je kaki ke sabah.tupon dok dalam airport je,transit KK on the way gi japan.wuuuuu

msredcheesecake said...

Sabah mmg cantik.... Tapi nk gi sana mahal...

puteri kasih said...

cantiknya...betul betul memukau :)

najmi^^ said...

bestnyer..kite taknah gi lagi T_T

Ini Kisah Tia said...

ee , bestnya kak .. Tia belum pernah lagi p mana2 pulau tu ..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

nak g sabahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

bulan bintang said...

tak sabar nak pegi sabah.. alangkah bestnye kalau dapat pegi..

Kancil 8349 said...

betul tu...Kancil baru je balik dari Pulau Mabul...sunburn abis...hehehe...nak tegur sal gambar Pulau Sipadan tu....tu gambar Pulau Mabul...mana ada pelantar dekat - dekat pulau Sipadan...hehehe...orang yang bagi nama tu salah...

eva said...

wahhhhhhhhhhhhh!! mek mok g sabah ngn ktk deng.. g trip sama mok??

[sutera kasih] said...

@Fadzmie Mohamad:
me too..proud to be sabahan :)
ohh yaka? salah lg hehe thanks yeaa..gmbr tu la salah tu kan

[sutera kasih] said...

@aReLaN:
xpa, nnti next time, singgah terus stay yaa..dont forget to contact me hehe

[sutera kasih] said...

@Kancil 8349:
kancil baru plg dr mabul??wahh bestnya..mau bah pegi sana..bapak slalu pegi sana bah..syiuk ni..
ohh salah ka kancil? naa salah la tu org bg nama dlm gambar tu huhu

[sutera kasih] said...

@eva:
kmk no hal eva..ktk padah jak mun ktk bena2 nk pegi, kelak kmk carik member yg tauk cara pegi pulau2 dlm gmbr ya..mun pulau d KK, kmk jak blh mbak hehe

cik dila said...

Bulan 11 ni insyaAllah ke Sabah. Kalau tak de halangan boleh la nak singgah pulau mana2 yg sempat.

Louis Ipang said...

Ini kli la..cuti cuti di sabah

Louis Ipang said...

Ini kli la cuti cuti di sabah