Friday, April 06, 2012

EYELINER : ELLIANTO, MAYBELLINE, AVON, SILKYGIRL

sumber: Carian Google
Eye liner is a cosmetic used to define the eyes. It is applied around the contours of the eye to create a variety of aesthetic illusions. (sumber: Wikipedia)
Tutorial Eyeliner memang banyak dalam internet. Search saja tutorial eyeliner di Google atau Youtube ! :)

sumber: Carian Google
Salam & hello my readers,
Masa belajar dulu, tak reti pakai eyeliner sangat. Reti pakai area bawah saja, area atas tak reti. Kalau buat konfem comot hakhakhak. Kelakarnya. Nasib baiklah ada member-member yang baik hati tolong buatkan selalu. Bahagia hidup. Tapi sampai bila member nak tolong buatkan? So kena belajar sendiri jugaklah jawabnya. My first eyeliner ialah Long Wearing Eyeliner Silkygirl. Not bad lah, cuma warnanya tak hitam sangat dan cepat hilang. My rate untuk eyeliner ini 2/5 sahaja.

sumber: Carian Google

Lepas tu, cuba pulak guna eyeliner Maybelline New York Vivid and Smooth Eye Studio Eye Liner Pencils. Guna yang warna hitam. Eyeliner yang ni best sebab warnanya hitam pekat, waterproof, sangat smooth bila letak di garisan atas kelopak mata. Cuma yang tak best, kena sharpen. Habis patah-patah, membazir suda huhu. Senang nak tanggalkan, guna Johnson's Baby Oil saja. My rate for this eyeliner 4/5.

sumber: Carian Google

Eyeliner Ellianto: StayOn Eyeliner Pencil in Black ni memang terbaiklah. Saya suka pakai sebab warna hitamnya memang sangat pekat, calit sikit saja dah terang warna hitam di garisan kelopak mata. Waterproof pula tu. Yang bestnya, disertakan dengan sharpener di hujung pensil, nampak yang bahagian hitam tu? Sharpener la tu hehe. Memang sangat sesuai untuk awak yang pertama kali nak pakai eyeliner. Senang tanggal guna make up remover atau baby oil. My rate for this eyeliner 5/5 !!

sumber: Carian Google

Glimmersticks Avon Eyeliner in black, eyeliner keluaran Avon ni pun tak kurang hebatnya. Dahlah murah, smooth pula tu, warna pun hitam pekat. Senang tanggal dengan Baby oil. Pendek kata, eyeliner avon ni murah dan cukup pakej. Guna yang ini sekarang, saya bagi 5 bintang hehe.

Bb Cream terbaik untuk kulit---> BB CREAM : CLEAR SMOOTH MAYBELLINE

POTPETPOTPET: Selamat bercuti pekerja-pekerja di Sabah & Sarawak, hari ini cuti Good Friday :)

Anda sedang membaca artikel EYELINER : ELLIANTO, MAYBELLINE, AVON, SILKYGIRL dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2012/04/eyeliner-ellianto-maybelline-avon.html
Semoga artikel EYELINER : ELLIANTO, MAYBELLINE, AVON, SILKYGIRL ini dapat memberi manfaat untuk semua.

22 COMMENTS:

Anum said...

cantiknya
tapi anum x pandai pakai

nuyui a.k.a miss YUI said...

t nak try yg elianto la plak..

AmirFX said...

Selamat bercuti Yannn.. :D

sis92 said...

hihi sis pulak tak reti pakai kat bawah, reti kat atas je

Izz Faizah said...

wahhhh..byknye eyeliner pakai..sye punye tade jnama..haha

J.Syazwana said...

semalam baru beli tonner ellianto dengan bb cream ellianto. saje nak try. hehehe

~AmyLiana86~ said...

yann..semua tu amy pernah guna..memang semua best la..

najmi^^ said...

girls suke sngt la bnde camni :P

Hanie Dew said...

eh aku patutnya cuti kan. aku kan sabahan. kekekke..

aku pun palkai avon yann. murah, senang, kemas, water proff, aku nanges pun tak smudge.hehehhe..

gihly recommended glimmerstick avon ni.

dhiera said...

tak suka pakai eyeliner. asal pakai je comot~ ermmm

Misha Ieza said...

sme lah still pkai celak avon lg..tahan lama..

FiZ said...

nice entry.saya suka entry nihhh ;)

Aju Mohit said...

elianto die hard fans ehhehe, dah 4 tahun bersama, concealer, bb cream, two way cake, lipice semuanya secocok hehehehhe

Liza Razak said...

x pernah guna elianto ni lagi..nk try beli la nanti :)

wahida said...

sampai sekarang tak reti pakai eye liner...tak reti satu hal, kalau aku pakai, aku rasa mata aku bertambah galak lak...hahah...

Hana Soffelia said...

Suka2.. peminat tegar eyeliner ni. Tp Hana suka guna revlon punya.

e F a said...

menar kah bagus nok avon ya? mok kmk try lak, mek nektok makei cosway pun, mala jak mok d sharpen.. hurmmm

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

mata mengoda :P

Edy Fee said...

kai avon je murah.mcm aku.haha ala2 tabligh

Opieneon said...

bagus nye review pasal cosmetic :)

Bobo said...

x pandai pakai..heheheh..

jom shopping tudung bawal kat blog bobo :)

faiz fakhirin said...

dulu sy pn suka gak pakai celak mata...hahaa...ala-ala gothic gitu...hehehe...skang ni dh mls nk dress camtu..hehe