Friday, April 20, 2012

AYAM MASAK LAWI-LAWI & IKAN KERING GORENG TAWAU

Salam & hello my readers,
Selamat pagi Jumaat semuanya. Sekejapnya masa berlalu, macam baru semalam hari Isnin, kan? Tapi mostly sukakan hari Jumaat. Oyeahhh terutamanya budak-budak sekolah termasuk kamu dan kita yang bekerja seminggu 5 hari hehe. Okey, awal pagi ni saja nak kongsi gambar makanan, ambil aura lapar untuk breakfast dan lunch, bolehkan?

Untung dapat housemate pandai masak. Berlatih sebelum bakal mak mertua suruh masak di dapur, tak la kelam kabut panik hehe. Macam biasalah, kali ni my beloved roomate, bestfriend, masak 'Ayam masak Lawi-lawi'. Fiffy kata tu masakan diorang bagi kaum Bugis. Ada lagi satu makanan kaum Bugis is my favourite, BURAS !! Aduhhh lama tak makan. Sedap bah tu !

Ikan kering goreng dari Tawau. Yummy...cicah lagi dengan limau lada, antara faktor nak menambah nasi berkali-kali. Mana tak gemuk? Ahhh biarlah janji sedap mengenyangkan perut hehe. So, tak tergiur?

must read : PESANAN TERAKHIR BUATMU , AYAM MASAK MERAH & SAMBAL TOMATO PEDAS

Anda sedang membaca artikel AYAM MASAK LAWI-LAWI & IKAN KERING GORENG TAWAU dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2012/04/ayam-masak-lawi-lawi-ikan-kering-goreng.html
Semoga artikel AYAM MASAK LAWI-LAWI & IKAN KERING GORENG TAWAU ini dapat memberi manfaat untuk semua.

8 COMMENTS:

nuyui a.k.a miss YUI said...

sggh mnyelerakan laaa..

Kathy Tuah said...

makan dengan nasi panas2..pasya confirm bertambah2 makan ^^

Anonymous said...

wahhh sadap niii... minta sikit lain kali bawa bha ke opis ramai yang mau mengintuk... hahahahahahahahhaahah... hahahahhaa....jangan di cop sebagai paminta makanan suda la . arrrrrkkkkkkkkk..hihihihihi.

adan said...

serius.. ikan kering tu yang aku kerinduan sgt.. dulu time aku baru lepas spm..xda kerja..bambong,di rumah ni jak la aku goreng bila aku lapar,,,

Zie Madini said...

melior mek diat ayam masak lawi lawi ya. kedak masak lemak jak ow..

Hanie Dew said...

ohmai...ohmai...ko ni buat aku rindu giler masakan kampung. masakan mak akuuu...ayam lawi lawi tu tak pernah makan tapi mcm pernah makan. mungkin nama lain.

ikan kering tu buat aku kecur air liur. dah meleleh dah ni..uuwaaaaaaa

Bobo said...

masak lawi2 tu mcm masak lemak ke? hehe

Ini Kisah Tia said...

uina kak .. hehee ..