Tuesday, March 20, 2012

JOHN CARTER AND THE PRINCESS OF BARSOOM

SINOPSIS FILEM JOHN CARTER
John Carter (Taylor Kitsch) seorang tentera berpangkat Kapten ketika Perang Saudara di Amerika pada penghujung dekat 1880-an telah kehilangan isteri dan anaknya dalam satu tragedi kebakaran. Kehilangan ini menyebabkan Carter berubah dan tidak mahu lagi terlibat dalam sebarang peperangan. Dia kini lebih gemar mencari kekayaan dan memburu emas.

Pencarian emas telah membawa Carter ke sebuah gua yang tanpa disedari, merupakan satu pintu khas yang boleh membawanya ke Marikh  (Barsoom). Setibanya di Marikh, Carter mendapati dirinya mempunya kemampuan dan kekuatan luar biasa. Namun kerana masih belum dapat membiasakan diri, dia menjadi tawanan kaum Tharks.

Di luar pengetahuan Carter juga, dua komuniti terbesar di Marikh, Zodanga dan Helium sedang berperang. Puteri kerajaan Helium yang terlihat kemampuan luar biasa Carter, kemudiannya merancang untuk menggunakan Carter sebagai aset utamanya dalam memerangi peperangan ini.

Konflik yang berlaku menyebabkan Carter berbelah bahagi sama ada ingin mencari jalang pulang ke Bumi atau membantu Helium memerangi Zodanga kerana pada masa yang sama, dia telah jatuh hati dengan Puteri kerajaan Helium, watak yang dipegang oleh Lynn Collins sebagai Dejah Thoris. (sumber)

Salam & hello my readers,
Bukan nak buat review filem, kalau nak baca ulasan filem ni boleh baca di blog Saiazuan, kalau rasa rajin nak membaca lagi, baca di John Carter Review. Sekadar nak bagitau saya dah nonton John Carter, boleh? hehe. Walaupun duration agak panjang, tapi best jugak sebab, adalah sebabnya ehemmm. Bagi yang tak suka filem bergenre aksi, pengembaraan, dan fantasi memang akan cakap filem ni membosankan. Saya bagi skala 8/10 untuk filem John Carter. Okeyla tu kan? Awak, kalau ada filem best lagi, belanjalah saya lagi ya awak, terima kasih ya awak (^____^)v

Anda sedang membaca artikel JOHN CARTER AND THE PRINCESS OF BARSOOM dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2012/03/john-carter-and-princess-of-barsoom.html
Semoga artikel JOHN CARTER AND THE PRINCESS OF BARSOOM ini dapat memberi manfaat untuk semua.

16 COMMENTS:

Anum said...

cerita nie memang best
anum dah tengok 3 kali
best

nuyui a.k.a miss YUI said...

nk tgk ni aritu tp lmbt sgt time nya..

Bui Junaidi said...

KMK LOM NANGGA GK TP ADIK KMK MDH CERITA TOK BEST

cIk JanNah said...

cerita nie memang best!
jannah pon dah tengok. okeh lah kalau nak compare dengan cite melayu kan?

Liza Razak said...

alaa...x sempat lagi nak layan john carter ni..ramai ckp cite ni best

Hana Soffelia said...

Bez ke cite ni? Xpernh tgk. hikhik

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

yeayy movie review zuan dah ada pembaca setia nye..hehe thanks sbb baca n sudi promote blog zuan dikalangan pembaca kamu :D

Yatie Awang said...

akak tengok promot kat tv, rasa nak sangat tengok...akak suka citer macam ni..

Hanie Dew said...

nggeeee.tak tengok lagi. aku suke genre citer cenggini.aku akan buat dua bende. satu. kosongkan fikiran logik.layan je apa dalam cerita tu.enjoy the movie org kata. dua, fikir, cemana director ni wujudkan suasana sekian sekian dan cara nak merg video ngan animasi. hebat kan.

Udinz.com said...

macam best citer ni..
kena download ni...

AmirFX said...

Ehemmm.. Mesti nangga wayang ngn gerek tok... haha..

eva said...

mek dah ngga crita tok.. yobih tauk x ktk nok binatang baby2 ngn kedak asuk ya mek mala mdh "aie cuteee aiee cuteeee.. mek mok inang benda ya hahahahahha..

yobihh deng lamak mek x g ctok.. sory k.. huhuhu mala xsehat ilak palak mek.. rtok ada oke dikit asa mek.. tok bok mena2 on9 hahhahah.. rindu ktk denggg

ArulchelseA said...

macam best je cite ni..ingt nk tgok jugak..

faridah nazurah said...

john carter versi melayu; JOHN KATA

Ezad Skytech said...

hee..tak tgk lagi movie John Carter ni...nak kena tgk jugak ni...huhu~

L said...

dah tgk dah.. bez............... huuu

jom tambah ilmu sikit..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/turunnya-nabi-isa.html