Saturday, January 28, 2012

MENGENANG MASA LALU PERKARA YG SANGAT COMEL

Salam sayang my readers :)
Saya sangat merindui feeling ketagih blogging, boleh?. Urmm..urmm..kali ni kita kongsi tiga cerita dalam satu entri, asi bah kan? sekali utk hari-hari esok. Sungguh tidak comel tapi biarlah hehe.
Yaaa..ada yang ngumpat tu kan, sebelum ni tak banyak gambar dalam blog ni. Sekarang melampau-lampau banyaknya. Sebab dulu kan duduk rumah 24/7, bila masa nak ambil gambar? Takkanlah nak bergambar sendiri tanpa sebab, setengah tiang ka apa tu, agak tidak comel haha. Ni masa lepak dengan sahabat tersayang, Fiffy Khazrina di Tanjung Aru Beach. Malam tu keboringan, boss pulak tiada pegi lawat tunang. Patah kaki kami ya. Nasib baik ada member sorang lagi, thanks yaaa sudi menjadi supir kami malam tu ahaksss. Okey next story, sebab macam tidak comel cerita yang ni haha.
*SPECIAL ADVERTISEMENT:Pengambilan GEMS 06 dibuka. Dijangka bermula pada bulan April. Kepada yang berminat, hantar CV ke placement@mygemsportal.com.my @ layari https://www.mygemsportal.com.my/
Sekali lagi, cerita pasal my Topazian di Gems. Awak jangan buat muka tak comel yaaa, mesti baca jugak haha. Ni lah my beloved sisters brothers Topazian. Masa ni for our last project GLP, Dinner Corporate. Ambooiiii sangat meriah malam tu, semua melaram nak jadi comel-comel kacak-kacak cantik-cantik termasuk saya, harussss. Macam biasa, CCM memang tak rehat punyalah. Tapi macam tereskep pulak saya malam tu dari tugas wawawawa. Terlupa kena temankan Afny interview dua peserta GEMS secara live di luar then terus shoot & show kat dalam dewan, ceahhh ala-ala red karpet gitulah. Nasib baik ada Yun gantikan, sorry darlings terlupa pulak sebab excited mau dinner hihi. Best jugak malam tu sebab tukar-tukar hadiah. Paling best, bergambar-gambar lah, tunjuk bakat masing-masing jadi model comel haha. Memang rugi besarlah kalau saya decide cancel join Gems programme dulu. Thanks Allah swt :)


Teringat pulak kisah one of my friend. Kagum tengok kesungguhannya mau kenal lebih dekat dengan seseorang ni. Dia spent time yang sangat banyak khatamkan blog orang yang dia ingin kenal. Perghhhh memang kagumlah dengan dia. Banyak tuuu entri dia nak baca satu-satu. Saya doakan kamu berdua bahagia hingga ke syurga yaa, dua-dua pun sahabat kesayangan saya :)

Kalau awak nak kenal saya lebih mendalam, kira beruntunglah awak yerrr sebab saya ada blog, so awak boleh godek-godek berguling-guling dalam blog ni. Terpulanglah awak nak nilai saya macam mana kan. Tapi kan awak, janganlah nilai saya dari masa lalu saya ya? Past is past. Thanks a lot lahh kalau awak boleh terima saya seadanya. Ceahhhh ayat macam ada jakk kan, perasannnn. Saja mention awal, mana tau ada yang tengah jadi stalker tuuu. Dulu-dulu tu memang agak zaman jahiliah sikit, agak tidak comel perangainya. Semua benda nak bagitau. Biasalah masa tu umur 'tua' *mata pandang atas, tangan ke bahu*.

Bila baca semula entri-entri lepas, rasa agak segan yaaa. Nampak sangat tidak comel penulisannya, ayatnya, perangainya, adehhhhh. Nak delete pun rasa macam sayang sangat, sebab itulah kenangan tentang diri ini. Masa akan datang, bila baca semula, boleh nampak perbezaan diri. Kenangan manis, masam, comel, masin, pahit, pedas, semuanya terpahat dalam blog ni. Comelkan? Masa akan datang tak tau lah masih boleh bertahan atau tidak dengan minat blogging ni. Sekarang ni pun macam ada aura-aura nak stop dah hmmm. At least, kalau 'pergi' secara tiba-tiba, awak masih ada blog saya sebagai kenangan :')

Yeahhh my problem is...bila dah start menaip, susah nak stop dengan merapu merabannya. Tapi kalau nak start, ambil masa yang agak lama, percaya tak, sepatutnya entri ini dah post kemarin lagi tapi gantung, sebab blurrrr xtau nak start. Tidak comel sungguh. Okey lah, kena stop ni, nanti panjang meleret, sebab saya tauu, korang pun tengah buat muka tidak comel mau baca panjang-panjang ni ahaksss (^___^)v.

*mode lagu: WISH YOU WERE HERE

Anda sedang membaca artikel MENGENANG MASA LALU PERKARA YG SANGAT COMEL dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2012/01/mengenang-masa-lalu-perkara-yg-sangat.html
Semoga artikel MENGENANG MASA LALU PERKARA YG SANGAT COMEL ini dapat memberi manfaat untuk semua.

16 COMMENTS:

sergeant keroro said...

sama la kita, susah nak start taip entri ni

My Name is Mar said...

Panjang sungguh ceritanya..
letih nak mambaca^^
Lama dah tak luangkan masa kat blog Cik Syaza ni^^
Tu larh..
Lama sgt menghilang..
Jadi bagaikan terlupa sebentar^^
Hehehhehehe..
Jgn marah ye^^

ABU said...

wah kemain lagi dgn gems dia.. best kan join gems.. aku pun ndak rugi join dulu.. banyak faedah dia..

Santri T.P.I.N.I said...

takpela...slow pun slow la asalkan dapat post entri baru setiap kali...

Yumida said...

kmk tauk..ktk k tudung kaler pink ya kan..yg plh ujung kt belakang..yey! betol! yesss dpt adiah kondo!

gems ya psl apa ho? kursus? plu byr ka?

[sutera kasih] said...

@Yumida:
syioh terer ktk kakk !! betol la ya haha malu2 :P

gems ya kursus utk graduan lepasan ijazah yg lom keja2 gik hehe

[sutera kasih] said...

@Santri T.P.I.N.I:
slow ke blog ni? huhu

[sutera kasih] said...

@ABU:
kan? kan? kan?
nda abis2 gems ku buuu haha

[sutera kasih] said...

@My Name is Mar:
yalaaa..dlupa suda kan..
mentang2 la da member baru, dlupa member lama yeaaaa huhu

[sutera kasih] said...

@sergeant keroro:
betul2..nk stat jak msti blurrrr

IzZa izaLis ® said...

wah..kalau asyik ceta pasal GEMS, dah cnfirm best sangat2 ni...hehe.. papon, i wish u here with me, yann.. :)

era kecik said...

hehe, memang segan bace entri dulu-dulu .. >.< .. mcam bukan kita je yang tulis.. tapi, kalau kita tengok entri lama2 tu, ianya dapat meningkat gaya penulisan kita :D

:: eh, eh, lagu tu lar.. hehe

Bobo said...

yg mana satu dlm gmbr tu jejaka pilihan?hehe

Bui Junaidi said...

BERGAYA HABIS KTK ORG..SANTEKKKK

amy1906 said...

wah,awal pg aku hari ini dmulai ngn blog c kwn...hehe....moga hapy owez dear...

.izzati liyana. said...

hehe.cik syaza da keje eh? gems programme tu program ape eh?

yg sy perasan, byk betul guna perkataan comel eh sekarang? haha.