Thursday, January 19, 2012

GEMSTONE: BPS05 IN MEMORY

Salam rindu my readers :)
Awwwww saya bosan. Hari-hari 'berkasih sayang' 'fesbuking' dengan member gemies. Tak habis-habis cerita pasal GEMS kan?. Yaaa..sambung semula hobi blogging, boleh? Urmm, kekoknya sebab lama dah x mengarang. Maluuuu (T____T). Okey, dibawah ni all the list of our memorable yell during GEMS BPS05 :)
Huuuuu rindunya..ni lah gemies batch BPS05. Seriously, since join GEMS, memang banyak improvement kecuali yang part PEACOCK dlm FB tu yaaa, itu memang suda lama, my Topazian always like this laa suka kenakan saya, saya DOVE okey haha. So, kamu kamu yang dah tamat pengajian, belum dapat kerja lagi or rasa nak enhance your employability, join la GEMS, confirm tak menyesal. Abu Ashgive pun mengakuinya hehe.
*SPECIAL ADVERTISEMENT:Pengambilan GEMS 06 dibuka. Dijangka bermula pada bulan April. Kepada yang berminat, hantar CV ke placement@mygemsportal.com.my @ layari https://www.mygemsportal.com.my/
OPAL CORPORATION SDN BHD
Oppp Opppp Opal!!!!
Opalian,show your Spirit! Aum3..hu ha (2x) hu (2x) ha (2x)..Opp Opp Opall!!
Opalian, ready2 to fight, chicky2 tangga, together2, together with Opal, Opp Opp Opall!

PEARL CORPORATION
Think think think think Pearl (2x) Muahh! Muahh!
Pundaima pungdaima Pearl! Pearl! (2x)

AMBER TEAM BERHAD
go amber go amber go go go fight amber fight amber fight fight fight 
win amber win amber win amber win win win!!

ZIRCON EXCEL CORPORATION
it`s ok..it`s orite...come on Zircon fight fight fight.....Goooooooo.....Zircon!!
Hey Zircon... U so fine.. u so fine...u blow my heart.. Hey Zircon...(Betul ka tu Fiffy?hehe)

EMERALD EMPIRE CONSULTANT SDN BHD
Gooo Emerald!! (clap hands) We love u!! kihoiii

SAPPHIRE HOLDINGS
Sapphire!!! We support you!!!
hip... hip... fire... hip... hip... fire... hip... hip... fire... fire... fire...

TOP DIAMOND CORPORATION
Huuu...shakalakala..hu...shakalakala..hu..shakalakala..hu..hu.. Hi..skalakala...hi...shakalakala...hi..shakalakala...hihi...
where is Diamond? Diamond is here....Toooooppppp Diamond!!!
Tauhu.. Tauhu..Tauhu...Tauhu.....Tauhu!
To the Top.. Be the top...Toooppp Diamond!!!
1set....huuu, 2set....haaa, 3set.....hu ha ha... we r from top diamond, we r the best best hu!!
diamonds!! emmmuahh! oi! oi! xi shua shua(3x) oi oi! xi shua(2x) muuahhh! oi oi!

TOPAZ NETWORK SDN BHD
Don`t break my heart Topaz...umsss ahhh uweyy ..umss ah uweyyy...hahahahaha
Jingkalewa.. jingkalak.. (3x) ready topazz.. actiooon kamenn!!

Okey, rindu gemies. Ada kenal siapa2 tak dalam gambar2 tu? hehe. Kawan awak, kawan saya jugak!! Hmmm, malam nanti mau spend time with my beloved bloggers, Insya'Allah (^__^)

Anda sedang membaca artikel GEMSTONE: BPS05 IN MEMORY dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2012/01/gemstone-bps05-in-memory.html
Semoga artikel GEMSTONE: BPS05 IN MEMORY ini dapat memberi manfaat untuk semua.

10 COMMENTS:

AmirFX said...

Gambarnya last abis bok kuar.. haha.. Mmmm.. Semakin booolat ya pipinya.. hahaa... Rindooo sama kamooo... :D

aReLaN said...

GEMS tu untuk apa sebenarnya ek???hmmm...kursus kerjaya ke??

[sutera kasih] said...

@aReLaN:
GEMS tu actually d bwh Khazanah Nasional dlm program SL1M, yg PM lancarkan thn lepas, khas utk para graduan yg dh tmt pengajian, yg belum dpt peluang pekerjaan..pendek kata to enhance our employability..

awk blh rujuk kt https://www.mygemsportal.com.my/

:)

[sutera kasih] said...

@AmirFX:
yahh tauk gilak..skda bnda lain nk dtego haha

Bobo said...

byk gambar ramai2 sampai ketepi laut pun bergambar pakai tie hehe

[sutera kasih] said...

@Bobo:
sebab office kami tepi laut :))

ABU said...

wah gems mana ni.. best kan ikut gems.. bnyak knowledge kita dapat..

wah tengok gambar2 kau teringat pulak aku masa gems 2010 di tuaran hehehehe

ILA HonEyBuNNy said...

ila nak join la program2 cmneh..heheh

ila suka sgt...tapi lau da kerja xboleh la kan...ila suka nk tmbh pengetahuan n skill neh..

Singkongcing said...

Lepas tamat latihan kite akan dpt keje ke cemane?

Singkongcing said...

Lepas tamat latihan kite akan dpt keje ke cemane?