Monday, October 10, 2011

Tips Nuffnang: Cara nak dapat ruang BE

Salam my readers :)
Tak tau la nak post apa malam ni. Saya repost entri tips cara nak dapat iklan CPM untuk iklan Nuffnang dalam blog. Ini berdasarkan apa yang saya tanya dengan pihak Nuffnang melalui tiket. Hope dapat membantu rakan blogger. Kita berusaha saja, rezeki masing-masingkan. Sharing is Caring kan?. Blog ini pun jarang dah nak dapat BE huhu. Repost je la entri nak sedapkan hati heee. Adik saya dah okey, terima kasih awak semua yang caring, sayang semua :)

Tips-tips cara nak dapat ruang Buffered Earning

Faktor-faktor pemilihan blog oleh pihak pengiklan (Advertisers):

Pembaca berpadanan
Blog yang mempunyai pembaca berpadanan dengan iklan mereka. Itu memang sasaran utama mereka. Maksudnya di sini, kalau blog korang mostly banyak berkongsi tentang telekomunikasi, itu akan menarik minat pembaca yang suka info berkaitan telekomunikasi. So secara tidak langsung, pihak pengiklan berminat  memilih blog korang untuk iklan CPM berkaitan telekomunikasi. Itu contoh saja k.

Isi ruang Survey
Sebab itulah PENTINGnya bloggers mengisi dan megemaskini ruang SURVEY. Ini kerana pihak pengiklan akan melihat survey yang telak diisi oleh bloggers untuk membuat pemilihan blog yang layak mendapat iklan CPM. Ruang Survey dan biodata bloggers ibarat RESUME nak cari kerja :). Mana-mana blog yang tidak megisi dan mengemaskini ruang survey tidak akan diendahkan oleh pihak pengiklan.

Posisi iklan yang tepat
Pihak pengiklan membeli ruang iklan yang hanya telah dioptimumkan sepenuhnya dan diletakkan pada tempat yang berkesan. Kesimpulannya, korang hanya perlu meletakkan unit iklan pada tempat yang sepatutnya dan faktor ini akan memuaskan Pihak Pengiklan. membeli ruang iklan yang hanya telah dioptimumkan sepenuhnya dan diletakkan pada tempat yang berkesan. Kesimpulannya, korang hanya perlu meletakkan unit iklan anda pada tempat yang sepatutnya dan faktor ini akan memuaskan Pihak Pengiklan.

Status Keahlian
Keahlian eksklusif memainkan peranan dalam kempen iklan kerana Pihak Pengiklan lebih cenderung untuk meletakkan iklan mereka pada blog-blog berstatus Glitterati kerana ini merupakan sebahagian daripada program hadiah Nuffnang untuk Bloggers yang paling setia dengan Nuffnang.

Ketiga-tiga ruang iklan mesti ada
Jika blog korang mempunyai kesemua 3 unit iklan di dalamnya, maka peluang untuk terpilih bagi sesuatu kempen adalah amat cerah.

Jika nasib menyebelahi korang, dan Pihak Pengiklan memilih korang untuk kempen CPM mereka, so peluang untuk korang mendapat beberapa angka di ruang "Buffered Earning" adalah sangat cerah!

So, teruskan berblogging dengan ikhlas dan happy blogging yawww :)

Anda sedang membaca artikel Tips Nuffnang: Cara nak dapat ruang BE dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2011/10/tips-nuffnang-cara-nak-dapat-ruang-be.html
Semoga artikel Tips Nuffnang: Cara nak dapat ruang BE ini dapat memberi manfaat untuk semua.

33 COMMENTS:

faridah nazurah said...

haha ahli glitterati sy bau je kena tarik.. hehe dorang dah sedar sy ada guna iklan lain. cehh

anamizu said...

owhh cmtu eh?
cik ana x pnh
amek tau plak psl BE,ME
nih sume :P



luv,
cik ana

ILA HonEyBuNNy said...

ila kadang2 masih xfaham dengan nuffnnag neh..

tapi bila baca banyak kali baru faham....apa pun...ila suka berblog...;-)

EyqaLuvender said...

baru iqa taw...huhuhu...
tQ for sharing ^^

Ezad Skytech said...

hee..tips terbaik nak dapat BE ni..:D
survey tu update la 2 minggu sekali ke kan....kalau rajin lagi seminggu sekali pun boleh :D

posisi iklan tu penting jugak...ikut je macam mana yang Nuff nak..

status Glitterati tu mmg penting...senang nak dapat BE nanti...hee~

Bro ahmad said...

senang je..nak kuat bodek la suterakasihyann..jom kita bodek nuffnang dan satu lagi klik iklan nuffnang memang susah nak dapat la huhuuuu.

Ini Kisah Tia said...

geli2 Tia dah kena tarik kak .. hehh .. lusa kot baru dapat balik . hik3x ..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xpernah ambik tahu ha nieh syaza... heee...

...mommy jue... said...

info yang bagus untuk blogger baru....

Ini Kisah Tia said...

akak tak yah risau .. kalau akak delete salah satu blog dari list tu , status akan baik2 saja :)

Yumida said...

BE kmk gik kais pagi mkn pagi..kais petang k mkn mlm sekali...cia lok!

aReLaN said...

BE ni msuk kadang2 ikt sukati je.ada rezeki, melekat la dia kt blog tu.very good tips.majulah blogger & nuffnangers utk negara!!!

Myra Jay said...

Tip ni memang selalu diamalkan tetapi kekadang BE taknak gak melekat, camne tu..hehee :-)

Tanya Yan macam lah Yan keje ngan Nuffnang kan.. :-)

Myvitrd said...

Tq atas perkongsian bersama ini

Paris Lipton said...

ssh nk dpt be....sedih..hikk

Bui Junaidi said...

kmk pun ada draft pasal cara nk dapat BE tok,cuma tggu ms sesuai nk publish..hehe..mentang2 dh dpt BE tek..kejeron..hahahha..

Hanie_Dew said...

hari hari tenung earning nuff. bial la nombor tu nak beranak. hahahahaha...

n y, thank mi amor for sharing the tips..hugs...

Hanie_Dew said...

alhamdulillah adik mu ok suda. nda da pa pa jugak kan. luka luka jak ka ya.

oh ya lupa. ais jagung satu.

J.Syazwana said...

blog tak ramai peminat :(

lilieyz said...

aa...betul...i dapat BE start last month smpai sekarang belum end lagi and seronok sebab tu bukan 1 tapi 4 iklan sekali gus...tu selepas beberapa minggu gigih update survey.

Darulamanku said...

ahhhiiii.... suterakasih...
biasa la... aku pun penah kena tarik balik status dulu... terkejut jugakk.. bila cek balik.. ooo aku lupa letak iklan depa.. dah letak dalam masa 4 hari dah dapat balik status.. sampailah sekarang nii... ok... cek it out

shazlynn fazlynn said...

ehheehh tq koz sudi berkongsi ilmu ehheh ;)

AmirFX said...

Kmk lom pernah gik dpt BE..

nadia fatihah said...

tumpang lalu. sy dari innit. hehe

BE memang susah nak naik. tapi once dah naik, insyaallah akan selalu naik. keep blogging. :)

zareliqa afiqa said...

hoho~ tengah bersabar ngan nuffnang neh.=.=

IBU GEBU said...

wah!~ info ini banyak membantu...

sha my heart said...

wah tahniah2.

tips ni pun bagus juga.

Sha baru dapat BE setelah sekian lama. Rerupanya tersalah isi borang. Patut la tunggu-tunggu, tak dapat-dapat.

miErah halim said...

Tq yan...
tp blom ade rzk nak dpt BE...

pazil said...

oh..begitu..TQ2!^_^

Zura said...

okey..faham..thanks yan..

eVa said...

info sgt beguna.. tp blog kmk nang xda apa2.. haha..

by Zent said...

Salam kenalan dari shah. Tujuan shah singgah sini sebab nak ajak korang semua join FOLLOWER GIVEAWAY shah yang baru sahaja dilancarkan :)

kalau berminat boleh join di sini ye: http://shah-cyber.blogspot.com/2011/10/giveaway-pertama-sc-di-blog-baru-ni.html



Giveaway: http://shah-cyber.blogspot.com/2011/10/giveaway-pertama-sc-di-blog-baru-ni.html

Qaseh said...

OOOO...tq ya...baru la tau.Qaseh singgah ni.