Thursday, March 10, 2011

.tutorial cara nak copy code gadget follower blog.

Salam sayang dan hello my readers!!! :)
korang buat apa tu?tengah membelai manja blog masing² la tuu hehe. okey, saya nak kongsi tutorial kali ni. sebelum ni saya tertanya² gak, macam mana nak dapatkan 'code' or coding html gadget follower? sampai naik juling mata mencari kat bahagian edit HTML haha. bengong sebentar, padahal kan boleh search jekk kat google. so saya search, jumpa jugakkk kat blog Empayar Bintang Tiga :] okey lets check it out..yawww :

Tutorial cara nak dapatkan coding HTML gadget followers blog

Step 1: search GOOGLE FRIEND CONNECT. lepas tu sila sign in guna emel dan password blog korang ekk...(saya first time buat benda ni, biasa guna add gadget for follwers kat bahagian design)
Step 2: jangan gabra dulu, sila lihat bahagian kiri kemudian klik nama blog korang tu okey? lepas tu, klik 'Add the members gadget'. untuk lebih faham, double-click gambar rajah k.
Step 3: Korang boleh 'customize' atau ubahsuai saiz gadget dan pilih warna mengikut citarasa korang yeaa.

Step 4: Akhir sekali, lepas dah adjust semua tu, korang klik "GENERATE CODE". korang copy and paste lah code tu kat bahagian yang korang nak kat blog okey hehe simple kan?

kalau ada yang berminat nak buat autohide shoutbox yang combine dengan kotak follower, macam saya punya kat sebelah kanan blog ni, korang boleh rujuk tutorial tu di Empayar Bintang Tiga: Combine Shoutbox & Follower kat SINI okey :)

sumber: blog tutorial Empayar Bintang Tiga

*KATA HATI: rasa happy sebab dapat share tutorial utk korang hehe



Anda sedang membaca artikel .tutorial cara nak copy code gadget follower blog. dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2011/03/tutorial-cara-nak-copy-code-gadget_10.html
Semoga artikel .tutorial cara nak copy code gadget follower blog. ini dapat memberi manfaat untuk semua.

18 COMMENTS:

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

gud tuto rr!! nice!!


Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

[sutera kasih] said...

@weida: thanks dear :)

cik ayin said...

sharing is caring kan... :)

[sutera kasih] said...

@cik ayin: yup..its loving & sweet too :)

HonEyBuNNy said...

toche2..nanti share lg tips ta..heheh...nanti ila mtk kanda buatkan..ehhe

Azza Firza said...

thanx 4 the tuto .

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tq share...

Redbloodsnow said...

WAHHH MENARIK TOK. TENKIU YAN ^_^

a t i E n a b E r n ! said...

wow .. new tuto laaa syg ! atien suke sgt laaa !!!!!

[sutera kasih] said...

@honneybunny: hehe okey2, no hal :)

[sutera kasih] said...

@azza: your welcome :)

[sutera kasih] said...

@meniti senja: sama2 :)

[sutera kasih] said...

@sis zie: hehe menarik sgt owhh..kui2

[sutera kasih] said...

@atien: hehe sama2 dek!!

Adlina Coff-E said...

Thanks ! Akhirnya dah jadi pun . Thank !

visit mine :http://siadlina.blogspot.com/

[sutera kasih] said...

@Adlina Coff-E: hehe singgah kat tuto empayar bintang tiga byk tuto berguna kat situ hehe you;re welcome dear, i will visit your blog !! :)

Cik Kira said...

thx !!!!! berguna sangad !!

As Shaari said...

thankx... sgt berguna

fell free..mailah singgah blog saya

asshaari.blogspot.com