Wednesday, October 06, 2010

[ Tutorial PHOTOSCAPE vol.5-Bagaimana nak letak Frame & Symbol Cun kat gambar? ]

[Sambungan tutorial edit gambar guna perisian Photoscape]
Ok kita sambung semula tutorial bagaimana nak edit gambar
Letak frame, dan symbol lawa?


Bagaimana nak edit gambar letak frame?
Klik Home --> Frame..
Macam2 frame ada tau..pilih jekk hehe
Tengok frame dlm gambar tu comelkan kaler biru awan2
Macam budak tadika pun ada haha


Bagaimana nak edit gambar letak
anak panah nak tunjuk something?

Klik Object --> Klik lah bentuk2 yg korang nak
Boleh gak nak tetapkan colour kesukaan korang..


Bagaimana nak edit gambar letak gambar lain?
Klik Object --> Klik symbol gambar pemandangan
Lepas tu keluar kotak kecikkk kan?
Klik ‘Photo’ lepas tu browse lah folder gambar korang
Lepas tu editlah..boleh gak kasi transparent
gambar tu..cun ckett!!!



Kalau klik face tu pun cunnnn jugakkk hehe
Klik Object --> symbol gambar pemandangan --> face


Bagaimana nak edit gambar letak symbol?
Klik Object --> tanda (“)
Pilihlah ikut kesukaan korang

Korang double click jekk gambar2 kat atas tu
If nak lebih jelas & faham ok?hehe

Selamat mencuba..simple kan?
See you in the nest tutorial (^___8)



sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,
Bookmark and Share

Anda sedang membaca artikel [ Tutorial PHOTOSCAPE vol.5-Bagaimana nak letak Frame & Symbol Cun kat gambar? ] dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2010/10/tutorial-photoscape-vol5-bagaimana-nak.html
Semoga artikel [ Tutorial PHOTOSCAPE vol.5-Bagaimana nak letak Frame & Symbol Cun kat gambar? ] ini dapat memberi manfaat untuk semua.