Monday, October 04, 2010

[ Tutorial PHOTOSCAPE vol.4-Bagaimana nak buat efek yg chantek kat gambar? ]

[Sambungan tutorial edit gambar guna perisian Photoscape]
Bagaimana nak edit gambar nampak
lawa dengan efek2 yg meletop?
|
|
|
V

Sila klik butang Home -->Filter
Lepas tu akan keluar kotak kecikk sebelah kanan tu
Saya pun tak berapa nak expert benda2 dalam tu
Tapi bolehlah main coba-coba klik hehe

Film effect : ala-ala efek macam gambar filem camtu
Korang try klik & test jekk kat gambar yg diedit tu ok?
Sangat FUN main edit2 gambo ni hehe


Klik Home --> Filter --> Region out
Pooppp akan keluar kotak kecikk macam dlm gambar tu
Sila double click gambar utk lebih jelas & faham
Dalam tu korang boleh edit gambar guna macam2 efek
Nak Sephia?Blur?Embossing?Dark?Bright?
Macam2 ada..try lah k!

Suka tak nampak gambar2 yg boleh
diedit efek macam kat cermin?
Aku suka sebab macam kiyut jekkk hihihi
Klik Home --> Filter --> Reflection
Tadaaaa…kan dah tunggang terbalekkk hehe
Pilihlah colour utk efek yg lagi mantap!!

Selamat Mencuba ok?
See you in the next tutorial (^____v)


sharing is caring is sweet
ONLY SUTERA,
Bookmark and Share

Anda sedang membaca artikel [ Tutorial PHOTOSCAPE vol.4-Bagaimana nak buat efek yg chantek kat gambar? ] dan link url bagi artikel ini adalah http://suterakasihyann.blogspot.com/2010/10/tutorial-photoscape-vol4-bagaimana-nak.html
Semoga artikel [ Tutorial PHOTOSCAPE vol.4-Bagaimana nak buat efek yg chantek kat gambar? ] ini dapat memberi manfaat untuk semua.